RE: Gerçek Mehdi’nin Alâmetleri
Mekke halki’nin ihlasli salih kimseleri, onun halini anlayacaklar ve onu yalniz birakmayacaklar Onu evinden çikarip Kâbe-i muazzama’nin önünde Hacer-ü’l-Esved, Rükn-ü ile Makam-i Ibrahim arasinda biat edeceklerdir Ancak Sam’dan bir ordu gönderilerek bunlar tenkîl edilmek istenecek Fakat ordu Mekke-Medine yolu üzerinde Beyda’da yere batirilacak Bu kerametle ALLAH-u Teâlâ’nin vazifelisi oldugu anlasilir, kiymeti ve makami ortaya çikar Böylece etrafinda civarin salihleri toplanir Sam’in ebdallari, Irak’in sulehâsi ve ihlâs sahipleri yanina gelip biat ederler
Sonra annesi Kelp kabilesinden olan Kureysli birisi Mehdî Aleyhisselâm’a karsi çikar ve hatta bir ordu hazirlar Mehdî Aleyhisselâm ve askerleri bu orduyu bertaraf ederler, bol miktarda ganimet elde edilir
“Insanlar baslarinda bir imam bulunmaksizin Hac ederler Mina’ya indiklerinde etraflari, köpeklerin sarisi gibi sarilip, kabilelerin birbirine girmesi ile büyük savaslar olur Öyle ki ayaklar kan gölü içinde kalir Insanlar endiseyle onlarin en hayirlisina kosarlar Ve ona geldiklerinde onu kâbe duvarina yapismis aglar bir halde bulurlar
Ben onun göz yaslarini adeta görür gibiyim
Ona ‘Gel sana biat edelim’ derler O ise, ‘Yazik size, ne kadar söz bozdunuz, ne kadar kan döktünüz’ der ve sonra istemedigi halde biatlarini kabul eder Eger siz ona yetisirseniz ona biat ediniz, çünkü o yerde de gökte de Mehdi’dir” (Imam-i Suyûtî)
Mina’da birçok Haci’nin ölecegi siddetli harpler olacaktir Bu sikintili anda insanlar Mehdi Aleyhisselâm’a kosacaklardir
“Süfyânî, bir ordu göndererek Medine’de Beni Hasim’den kim varsa öldürülmesini ister Beni Hasim’den ele geçirilenler öldürülür ve geride kalanlar daglara kaçarak Mehdi, Mekke’den çikana kadar saklanirlar Mehdi zuhur ettigi zaman Medine’den kaçan bu insanlar Mekke’de onun etrafinda toplanirlar” (Imam-i Suyûtî)
“Günes alâmet olarak, dogmadikça, Mehdi çikmayacaktir” (Imam-i Suyûtî)
Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz diger bir Hadis-i serif’lerinde muhtelif Islâm beldelerinden yedi hakiki âlimin Mekke’de bulusup Mehdi Aleyhisselâm’a biat edeceklerini haber vermektedir
“Ticaret ve yollarin kesildigi ve fitnelerin çogaldigi zaman, muhtelif beldelerden yedi âlim, her birinin beraberinde üçyüzon küsür kisi oldugu halde, birbirlerinden habersiz bir sekilde Mekke’de bir araya gelirler
Biri digerine ‘Burada ne ariyorsun?’ diye sorar
Ona söyle derler: ‘Biz o sahsi aramak için geldik ki, fitneler onun eliyle sönebilir Konstantiniyye onunla feth edilir Biz onu ismi ile ve anasinin, babasinin ismiyle ve ordusu ile taniriz, Mekke’de oldugunu da biliyoruz’ Bu yedi âlim bu konuda birlesirler onu ararlar ve Mekke’de bulurlar Ve kendisine ‘Sen falan oglu falansin’ derler O ise ‘Ben sadece Ensar’dan birisiyim’ der Onlarin elinden kurtulur Onu taniyan ve bilenlere anlatirlar, bunun üzerine ‘Aradiginiz sahibiniz odur ve Medine’ye gitmistir’ denilir Bu defa onu ararlar, halbuki o tekrar Mekke’ye dönmüstür Onu tekrar Mekke’de bularak yine, ‘Sen falan oglu falansin, annen de filân kizi filânedir, sende su su alâmetler vardir, birinci defa bizden kurtuldun, uzat elini sana biat edelim’ derler Bunun üzerine o ‘Ben aradiginiz degilim’ der ve tekrar Medine’ye gider Medine’de yine araninca tekrar Mekke’ye döner Mekke’de kendisini Rükûn’da bularak söyle derler: ‘Eger biatlarimizi kabul etmezsen, bizi aramakta olan ve basinda Haddam’dan birisinin bulundugu Süfyani ordusuna karsi korumazsan, günahlarimiz senin üzerine ve kanlarimiz da boynuna olsun’ derler Bunun üzerine Mehdi, Rûkun ile Makam arasina oturur ve elini uzatarak biatlari kabul eder
ALLAH da onun muhabbetini insanlarin sinelerine yerlestirir O daha sonra gündüz aslan, gece ise âbid olan bir kavimle beraber olur” (Imam-i Suyûtî)
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |