RE: Gerçek Mehdi’nin Alâmetleri
“Mehdi yatsi vaktinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem’in bayragi, gömlegi, kilici ve Nûr ve beyan gibi daha bir çok alametler yaninda oldugu halde, Mekke’de zuhur eder Yatsi namazini kildiktan sonra en yüksek sesi ile söyle hitab eder: ‘Ey insanlar, ben size ALLAH’i hatirlatiyorum Yarin mahser gününde ALLAH’in huzurunda yerinizin ne olacagini haber veriyorum ALLAH-u Teâlâ size pek çok deliller ve Peygamberler göndermis, Kur’an-i indirmis ve size söyle emretmistir: ALLAH’a hiç bir seyi ortak kosmayin, ALLAH ve Resulüne itaati koruyun Kur’an’in ihya ettigini diriltin, yasaklarini da yasaklayin ve siz Mehdi’ye yardimcilar ve destek olun Zira dünyanin fena bulmasi ve zevale ermesi yaklasmistir Ve bu kesindir Ben sizi ALLAH’a ve Resulüne, O’nun kitabiyla amel etmeye, batili yok edip, sünnet-i ihya etmeye davet ediyorum’ Bu hitabdan sonra, yaninda sonbahar bulutlari gibi birbirinden habersiz toplanan, Bedir ehli sayisinca üçyüzonüç kadar, insanla birlikte zuhur eder Onun ashabi gece abid, gündüz ise aslanlar gibidir ALLAH, Mehdi için Hicaz topragini feth ederek hapisteki Hasimi’lerin hepsini de kurtarir Siyah bayraklar ise Kûfe’ye inip biat için Mehdi’ye adam gönderirler Hazret-i Mehdi ordusunu her tarafa gönderir Zulmü ve zalimlerin hepsini yok eder Beldeler onun emrine girer ALLAH-u Teâlâ onun elindeki Konstantiniyye’nin fethini müyesser kilar” (Imam-i Suyûtî)
Bu kavim Mehdi Aleyhisselâm’in ordusudur O ordunun erleri gündüzleri cihadda, geceleri ibadettedirler O orduya asker olabilmek ne büyük bir sereftir
Diger bir Hadis-i serif’te söyle buyuruluyor:
“Mehdi asure günü zuhur eder O gün Hüseyin bin Ali sehid edilmistir ve o Muharrem ayinin onuncu cumartesi günü olmustur O Rûkun ile Makam arasinda kaim olur Cebrail Aleyhisselâm onun saginda, Mikail Aleyhisselâm ise solunda olur Arzin muhtelif yerlerinden gelen taraftarlari toplanirlar ve ona biat ederler Böylece, yeryüzü daha önce zulüm ile doldugu gibi, simdi de adaletle dolar” (Imam-i Suyûtî)
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |