Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2009, 18:07   Mesaj No:14

KuM TaNeSi

Medineweb Emekdarı
KuM TaNeSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5998
Üyelik T.: 02 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Konular: 885
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Gerçek Mehdi’nin Alâmetleri‏

“Mehdi yedi sene iki ay birkaç gün hüküm sürecektir” (Imam-i Suyûtî)
“Âhir zamanda bir halife gelecek, mali taksim edecek, saymayacaktir” (Müslim: 2914)
“Ehli beytimden birisi yedi yil hüküm sürüp, daha evvel zulümle dolu olan arzi adaletle doldurmadikça bu dünya bitmez” (Imam-i Suyûtî)
“Ehli Beytimden birisi çikar ve sünnetimi söyler ALLAH ona yagmur indirir ve yeryüzü ona bereketini çikarir Daha önce zulüm ve cebirle dolu olan dünya, adalet ve nefasetle dolar Yedi yil bu ümmete hükmeder ve Beytül-Makdis’e iner” (Taberâni)
Bütün bu hadisatin olmasi ahirzamanda olacaktir O zaman artik fitne ve fesat artmis son haddini bulmus olur
Sevbân -radiyALLAHu anh-dan rivayete göre Resulullah Aleyhisselâm söyle buyurmuslardir:
“Ümmetim için saptirici imamlardan korkarim Ümmetim arasina kiliç bir kere girdi mi, artik kiyamet gününe kadar kaldirilmaz Ümmetimden bir kisim kabileler müsriklere iltihak etmedikçe, ümmetimden bir kisim kabileler putlara tapmadikça kiyamet kopmaz Ümmetimde otuz tane yalanci çikacak hepsi de kendisinin Peygamber oldugunu iddia edecek Halbuki ben Peygamberlerin mührüyüm (sonuncusuyum) ve benden sonra Peygamber de yoktur Ümmetimden bir grup hak üzerinde olmaktan geri durmaz Onlara muhalefet edenler onlara zarar veremezler ALLAH’in (kiyamet) emri, onlar bu halde iken gelir” (Kütüb-i Sitte Muhtasari c13 sh 425)
Hadis-i serif’te:
“Benden sonra halifeler bulunacak Halifelerden sonra emirler, emirlerden sonra krallar, krallardan sonra da zalim idareciler olacak Daha sonra Ehl-i Beytimden bir adam çikacak, yeryüzü zulümle dolduruldugu gibi onu adaletle dolduracak daha sonra onun yerine Kahtanî ümmetin basina geçirilecek Beni hak ile gönderen ALLAH’a yemin ederim ki, bu ondan asagi degildir” (Taberâni)
Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in bu Hadis-i serif’inde beyan ettigi Kahtânî Cehcah’tir Çok kiymetli bir kimse olup Mehdi Resul Hazretlerinden sonra çikacak ve onun yolunu tutacaktir
Diger bir Hadis-i serif’te söyle buyuruluyor:
“Cehcah denilen bir adam melik olmadikça günlerle geceler gitmez” (Müslim: 2911)
Çok büyük dirayet sahibi ve temizleyici olacak ve bütün dünyayi koyun güder gibi güdecek, hükmünü yürütecek
“Zalimlerden sonra Cabir gelir, sonra Mehdi, sonra Mansur, sonra Selâm ve en sonra da Emirül Usub gelir” (Imam-i Suyûtî)
Bu çikanlar sahtedir Bu çikan ilk degil, sonuncusu da degil Bundan sonra da çok çikacak
Hadis-i serif’te:
“Ümmetimden yalancilar deccaller vücuda gelir” buyuruluyor (Münavi)
Yalanci ve deccalden maksat, distan insanlari irsad ve islah etmek sifatiyla görünüp, gerçekte ise halki ahkâma uymaktan alikoyanlardir
“Ümmetimin arasindan otuz tane yalanci çikacak ve kendilerinin Peygamber olduklarini iddia edeceklerdir
Oysa ki ben Peygamberlerin sonuncusuyum ve benden sonra artik Peygamber gelmeyecektir” (Buharî)
Bir de bu sahte Mehdi “bana vahyolunuyor” diyerek Peygamberligini ilân etmektedir
Bu gibi yalancilari Kelâm-i kadim’inde hem yalanci, hem zâlim diye nitelendiriyor
Âyet-i kerime’de söyle buyuruluyor:
“ALLAH’a karsi yalan uydurandan ve kendisine hiç bir sey vahyedilmedigi halde ‘Bana da vahyolundu’ diyenden de ‘ALLAH’in indirdigi âyetler gibi ben de indirecegim’ diyenden daha zâlim kim olabilir?
Bu zalimler ölüm dalgalari içinde can çekisirken, melekler de ellerini uzatmis ‘Haydi canlarinizi teslim edin, ALLAH’a karsi gerçek olmayani söylemenizden ve ALLAH’in âyetlerine karsi kibirlilik taslamanizdan ötürü, bugün siz horlayici alçaltici bir azabla cezalandirilacaksiniz!’ derken bir görsen!” (En’am: 93)
Resul-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i serif’lerinde:
“Cenab-i ALLAH’a itaat et ki akilli denmeye sâyan olasin” buyuruyorlar (Münâvî)
Hazret-i ALLAH ve Resulü’ne isyan edenlerde akil yoktur, onlara deli nazari ile bakilir Zaten bu adamin da deli raporu oldugu bilinmektedir
Kendilerinin resul oldugunu söyleyen bu yalancilar, bir Peygamberin “Nebi” olmadan “Resul” olamayacagini bilemeyecek kadar cahildirler Gerçekten seytan onlara bu yalani süslü göstermis, onlari gururlari aldatmis
Âyet-i kerime’de:
“O çok aldatici seytan sizi ALLAH’a karsi magrur etmesin” buyuruluyor (Lokman: 33)
Kendi nefislerini bilip taniyamadiklari için Hazret-i ALLAH ve Resulü’nü de bilemezler Çünkü onlar gerçekten kara cahildirler
“Insan bizim kendisini kerih bir nutfeden yarattigimizi görmez mi ki, simdi o apaçik bir hasim kesilmektedir” (Yasin: 77)
Âyet-i kerime’sinde beyan buyuruldugu üzere; Yaratan’in niçin yarattigini, neden yaratildiklarini bilmedikleri için Yaratan’a hasim kesildiler
Hazret-i ALLAH onlari:
“Kalplerinde hastalik bulunanlar ve inkâr edenler” olarak vasiflandirmaktadir (Müddessir: 31)
Ilâhi emir ve hükümleri, bilgisizlik sarayi olan nefislerine soracaklarina ve seytana uyacaklarina, Hazret-i Kur’an’a kulak verip itaat etselerdi bu rezil duruma düsmezlerdi
Bir Âyet-i kerime’de:
“Yolun dogrusunu göstermek ancak ALLAH’a aittir” buyuruluyor (Nahl: 9)
Yolun dogrusunu ALLAH-u Teâlâ tayin eder, mahlukun hükmü yoktur
Daha evvel söyle arzedilmisti:
“Önümüzde çok büyük hadiseler, çok büyük sikintilar, çok büyük harpler var Simdiden Hazret-i ALLAH’a ve Resulü’ne dönmeye bakin
Bir Hadis-i serif’te söyle buyuruluyor:
“Dünyanin genis vakitlerinde, yani sihhat ve servet, asayis ve emniyet gibi esbab-i istirahat mükemmel oldugu bir zamanda Cenab-i Hakk’a ibadet ve taat ile kendini takdim et ki, muzayakali bir zamanda seni lutf ile yad buyursun” (Ahmed bin Hanbel)
Zira Mehdi Aleyhisselâm ancak ihlas sahiplerini ordusuna alacaktir Gerçekten bir imam gelecek, fakat fakirin tahminine göre bu zamana daha 30-40 sene var Nasibi olan bu hakiki imami görür Çiktigi zaman tereddütsüz biat edin”
Su kadar varki Isa Aleyhisselâm’in da gelecegi Âyet-i kerime ve Hadis-i serif’ler ile arzedildi Ona ve Mehdi Aleyhisselâm’a gönülden teslim olup biat etmek sarttir
Çünkü Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i serif’lerinde onun hakkinda söyle buyuruyor
“Bakalim imaminiz kendinizden oldugu halde Meryem oglu Isâ yaniniza indigi zaman durumunuz nasil olur?” (Buhari Tecrid-i Sarih: 1406)
Herkes imtihan olacak, böylece iman ile küfür ayrilacak
ALLAH-u Teâlâ kime o lütuf nûr’unu koymussa ona tabi olacak, kime koymamissa olmayacak