Cvp: Aşk'a Dair..
Mekânsız bir mekânda bulunan Hz. Allah zamansız bir zamanda kendisine duyduğu sevgi ile bilinmeyi istemiş,
bîzâtihi isim ve sıfatlarından kâinatı ve insanı yaratmış, ruhlar âleminde gerçekleşen ilâhî diyalogla da insan,
aşkı ve “aşkın gerçek sahibi’ ni unutamayacağına dâir söz vermiştir... ECRİN
bazen kelamlar vardır meramını dilin telafuzunda ifade ederken aklıyla değilde gönlüyle ifadelendirir
işbu güzel konunun şu son sözlerine bir gönül muhkaddimeside şerh edelim istedik
lutfedipte hikmet nazarından anlamaya çalışırsanız her birinize kalbi teşekkürlerimi arzeder
vedahi dua ve sena naat ve salevat olan bu aşk huzmelerinin sizinde gönlünüze bir nebze akışına
vesile olacağını umuyor ve meramımı arzediyorum
Hoşça gelip dostça kalbi ahvalinizin aşk adına beyan edilen bu nazik izharları
Bizleri mutlu ve mütehassıs eyledi eyvallah.
Bu firkat zillet ve sabrın nihayetinde vuslat olan âlemi şahadette siz gibi doslar nasibeyldiği rabbime hamdolsun.
Bu zaman deminde tarihi kadimin meşkini yansıtan o saf aşkın özdeki vuslatı içeren inşirahlarına
Cevab olarak bu beyanlar ne güzeldi
Yarab zatı ulûhiyetine namütenahi hamdolsun ki bu çağın soluklarında hala muhammedi can meşki teneffüs eyleyen
Böylesi doslarınla bizleri dost eyledin.elhamdulillahi rabbil alemiyn
Havasına suyuna taşına toprağına kurban olduğumuz bu topraklarda bir vakit bizlere ata olan nesebimize
Vefalı bir gönülle torun olmaya çalışan ve bu çağın yaralı gönüllerine kadim aşkın vedud kıvılcımlarından
Nefhalanan o sevgi inşirahlarına bizleri de kabeyledin ki, yegâne iftiharımızdır.
Bu gayretle elhamdulillahi rabbil âlemin.Sizler ve sizin gibi daha nice yüreklerinde o saf kadim sevdayı taşıyan doslarla
Ve dahi bu âlemin an hazzında sabrı damıtanlar olarak ebediyetin ledünce sırrını yunusun soluklarında,
Mevlana’nın gönlünde, Yesevinin tezkiyesinde, Muyiddinin can sırrında hisseden lerden olmak ne büyük bir lütuf elhamdülillah.
Vehbi asaletin iz düşümünde bir ün olsun ki ol hidayet güneşimiz, efendimizin İsminden neşet eden ledün inşirahlarında
Takat bulduğumuz bu hamd soluklarıyla yegâne hamid olana, kadim muhabbetinin kulluk gayretinde her bir filindeki sırları
Biz ümmetine gönülce miras eyleyen O azametli günün yegâne fatihine Selamı şahaneleri ve dahi natı ikramlarımızı
Arz edişimize bu derdi vesile eyledi Onun dilinden kabul olunan ol dua ki biz dahi cem-i gönülden beyan eyleriz
Elhamdulillahi ala külli haal…
Gönül dostu
|