kadınlar imam olsun değil...neden imam olamaz sorusu yöneltildi..
admin..hayır sus demem çünkü burası konuşma ve tartışma yeridir. ayrıca benim kimseye sus deme yetkim de haddim de olamaz.
bir başka konu.. kadının toplumdan dışlanması ve eve kapatılmasında dinde olmayan ama arap geleneklerinde var olan dine sıkıştırılmış bazı şeylerin olduğu sayıltısıdır.
bunlar ayıklanmadığı sürece gerçek islamiyet tam olarak nedir bunu anlamaız zorlaşır. sizler din adamları ve bu konuda çalışma yapanlar olarak toplumu aydınlatmakla görevlisiniz..
bizler de öğrenmekle.
hocam biz öğrenmeye hazırız. ama kadın ve erkek arasına duvar ören ve karşısındaki insandan ve düşüen bir beyni olan birisinden çok sadece cinsiyetiyle değerlendirdiğimiz sürece onun ne demek istediğiniz anlayamayız.
ben her zaman düşüncenin cinsiyeti yoktur derim. şu ortamda sadece düşünen sorgulayan bir beyin ve onu aktaran klavyede yazı yazan parmaklarım.. bu ayşe fatma zeynep vs.. olmamızla alakasız birşeydir.
dolayısıyla girdiğim ortamlarda da karşımdakinin düşünceleriyle ilgilenirim. kadın kendine sahip çıkar ve mesafeyi korursa sorun olmaz derim. kötü gözle bakan olursa da gözünü oyarız derim