RE: Meşhurların Okuma Alışkanlıkları
Süleyman Hilmi Silistrevî(1888-1959)vaktini boşa geçirmemek hususunda iradesini öyle zorlardı ki;okuduğu kitapların sayfaları üzerine burnundan kan damladığı olurdu.Uykusunun kaçması ve okumaya davam edebilmesi için hergün çok fazla miktarda kahve içerdi.Hatta kış gecelerinde eline aldığı bir parça karı sıkarak boynuna yerleştirir,karın yavaş yavaş erimesi sonucu sırtından aşağı inen soğuk suyla uyanık kalmaya çalışır,okumaya devam ederdi.
Ord.Prof.Hilmi Ziya Ülken(1901-1974)okurken ayaklarını su dolu bir kovaya uyumamak için sokar sabaha kadar okurdu.
Eski kitaplarda 3 yaşında,4,5 yaşında mektebe gidenlerden çeşitli örnekler vardır.Mesela;İbrahim Said el-Cevheri der ki:"4 yaşında bir çocuk gördüm.Halife Me'mun'a çıkarılmıştı.Huzurunda Kuran okuyor ve bazen de fikir beyan ediyordu.Ancak ne var ki acıktığında zaman da ağlıyordu.
Bütün bunlar ve daha fazlası değerli İlahiyatçı yazar Prof.Dr.İbrahim Canan Hocanın Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nce üç ayda bir yayınlanan Din Öğretimi Adlı derginin 3. sayısında(Ağustos 1985)yayınlanan tebliğinden alınmış...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |