Konu Başlıkları: Namazla hidayeti bulanlar...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04Haziran 2009, 22:54   Mesaj No:2

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Namazla hidayeti bulanlar...

AVUSTRALYALI MİMAR NORMAN VALDI
BLUNKETTE ANLATIYOR
Dünya savaşından sonra Libya'nın batısında sahrada idim. Eliyle kumları düzenleyen birini gördüm. Sonra huşu içinde durdu ve etrafındakilerden yüz çevirdi. “Bu adam ne yapıyor?”, diye sordum. "O namaz kılıyor" dediler. Onun mensup olduğu ayını olmadan, mesleği basit olan bir dinin hangisi olduğunu sordum. O andan itibaren nefsimi arındıran şeye ihtiyacım arttı. Dinler tarihi derslerinde İslam ile ilgili mukaddimede başlayan meylim sonucunda Müslüman oldum.

ÇİNLİ YUNG PENCABİ ANLATIYOR
Müslümanların Rablerine ibadet usulünü seviyordum. Mescitte cemaatle namaz kılıyorlar, zillet ve huşu içerisinde Allah–ü Teala'ya secde ediyorlardı. O anda Allah'a ibadette en üstün yolun o olduğunu hissettim. O andan itibaren İslam'ı sevmeye başladım ve onu kendime din olarak kabul ettim.

HİNDİSTANLİ KOFHİ LAL CABA ANLATIYOR
Hindistan'da Müslümanların mescidlerinden birine her uğradığım zamanda kalbimi, bu kutsal mekânın azametinin hissiyatı doldururdu. Sürekli düşünürdüm; "müezzin namaz için sesleniyor ve sanki bu nida beni kastediyor!" İçimden bir ses şöyle diyordu. Haydi, namaza gidelim haydi kurtuluşa gidelim.
Kalbim mescitteki müminlerin cemaatine katılmak istiyordu. Bu kuvvetli çağrı öylesine çekiyordu ki, mescide girmemek ve müslümanlarla beraber saf tutmamak için nefsime hâkim olamıyordum. Gerçekten de bu isteğe direnecek gücüm yoktu ve nihayetinde müslüman oldum.