Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05Haziran 2009, 18:00   Mesaj No:5

Boşluk

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:Boşluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 126
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Konular: 10
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: KARŞIT CİNSLER ARASINDA TOKALAŞMA.

Açıklamanız için teşekkürler...
Burada birşey soracagım;
Kardavi'nin kardavi olarak bu görüşünü beş yıl bekleterek bu açıklamayı yapması kendisini kafir /zındık yapar mı ? Bence beş yıl beklemesinin altında ve ardında yatan çok önemli hikmetler / sebepler oldugunu düşünüyorum...

Misal şu an ben sizlere bazı şeyleri açıklasam bu medinede yer yerinden oynar dersem.. Açıklamalarımın medinenin yüzde 99'ına çok fazla bir yararı olmayacagını; yanlız yüzde 1'lik kesimin ise çok işine yarayacağını söylersem eğer, şuna emin olun ki arabi misali taşlanırım...

Peki.. Bu beni hakkı söylemekten alıkoyar mı ? Cevap: Hayır asla!.. Peki neden açıklama konusunda geciktirmeyi , ertelemeyi tercih ederim? : Cevap: Hazır değilsiniz...Peki ben ne yapmalıyım? Ne yapmakla mükellefim ? : Sizin bu anlatacaklarıma ruhsal,duygusal, düşünsel, islami,ahlaki her şekilde hazır olmanızı sağlamakla mükellefim...

evvela.. Sizi küçük bir cemaat gibi düşünerek, kendi üzerime düşen görevimi yerine getiririm..Daha sonra verilmesi gerekenleri, taşıyabileceğiniz şekilde verirsem yararı olur, ama kalkıp da size pat diye söylersem, hem sizin için bir yararı olmaz, hem kafir zındık ilan edilirim , hem de bu cemaat bundan alması gereken dersi/mesajı/düşünceyi alamaz.. Yani kaybet+kaybet politikası uygulanmış olur ki bunun da hiç bir yararı yoktur..

Diğer türlü davrandığımızda ise kazan+kazan politikası uygulamış olduğumuzdan hem ben size hakkı; hakkıyla yerli yerinde söylediğim için kazanırım, hem de siz , hakkı hazır olduğunuz kafa konforunuz ile temaşaa edersiniz..

Anlatabildim umarım.

Sonuç olarak Kardavi doğru olanı yapmıştır...
Vesselam!.