Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2009, 15:10   Mesaj No:89

hafiz-imam

Avatar Otomotik
Durumu:hafiz-imam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 8569
Üyelik T.: 05Haziran 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 3
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: "Cami " toplanmaya yeri demektir. Kadınlar neden camiden erkekler kadar yararlanamaz?

arkadaşlar bizim dönemimizde camiler sadece namaz kılma mekanı olarak kullanıldığı için bazı arkadaşlarımız bsu yakınmayı namaz kılamama olarak anlıyorlar.
halbuki mesele sadece namaz meselesi değil, asr-ı saadette müslümanların herşeyi camisiyde mescidiydi. orda oturur muhabbet eder, uyur, tartışır ve bir çok meseleyi mescidde hallederlerdi.
tessettür ayetinden önce kadınlara özel bir bölüm mevcut değildi ve onlarda mescidin bir köşesinde oturup mescitde yapılan herşeye bizzat iştirak ediyorlardı. Tesettür ayetinden sonra kadınların yeri perde ile ayrıldı ve artık kadınlar perde arkasından sohbetleri dinliyor ve toplumsal hayataki yerlerini muhafaza ediyorlardı. Bugün kadın dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılmıyor. bu derken erkek gibi davranabilmelerini kasdetmiyorum, bayanın toplumsal hayattaki yeri ve önemi farklıdır erkeğin farklıdır. asr-ı saadette savaşlara katılmışlar ve yaralananların yaralarına müdahale etmişlerdir. bunu kimse görmezden gelipte kadının yeri evidir diyemez.
günümüzde camilerde bayanlara özel günler olabilir. haftada bir gün bayanlara yenelik vaizelerimiz camulirde vaazlar yapabilirler, yada yapılan vaazlara bayanlarında iştirak etmesi sağlanabilir. her il merkezinde hiç olmazsa bir camide bir bayan vaize bayanların sorularına cevap vermek maksadıyla özel bir odada görev yaptırıla bilir. netten veye telefondan sorulabilir diyebilirsiniz biribir iletişimin yerini tutamaz telefon veya net.
onun için zeynep hocamıza hak veriyorum..
Alıntı ile Cevapla