Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21Haziran 2009, 23:51   Mesaj No:12

NUR

Medineweb Emekdarı
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: DİN ARGUMANLARINI DİN ADAMI SINIFININ ELİNDEN KURTARMALIYIZ(ali şeriati)

Konuyu şimdi okuma imkanı buldum.Ve diyebilirim ki tam on ikiden vurulmuş.Mümkünse bu mühim konunun süresini biraz uzatalım derim, farklı bakış açılarının çoğalacağını hissediyorum.

-------

Konumuz din adamları sınıfından açılmışken bizlere daha ilkokuldan dinkültürü derslerimizde öğretilen bir yargıyı hatırlatmak istiyorum:''İslam'da Hıristiyanlıktaki gibi din adamları (ruhban)sınıfı yoktur!''

Evet, zahiren olmayabilir ama halkın içerisine girdiğimiz vakit bu iş böyle değil.Herkesin çoğunlukla bağlı bulunduğu bir cemaati, bir hocası, bu da olmazsa televizyonlardan takip ettiği , sözünden kesinlikle çıkmadığı bir ilahiyatçısı var.Burada yanlış ta anlaşılmasın, bir cemaate mensup olmayı , bir hocaefendiyi takip etmeyi yadırgamıyorum; herhangi bir konu olunca Kur'an dan ,hadisten deliller , akıl yürütme yerine şu hoca böyle dedi, bu hoca böyle dedi ispatları geliyor.Böyle oluncada din=hoca anlayışı meydana çıkıyor.Yarın bir gün hoca, cemaatler , ilahiyatçılar, diyanet yanlış bir iş yapınca da din bundan zarar görüyor.Kişilerin yaptıkları hatalar dine malediliyor.Türkiye 'de dine en fazla zarar bu yolla veriliyor.O halde Şöyle söyleyelim, İslam ; ne bir hocanın, ne bir cemaatin,ne diyanetin, ne bir partinin , ne de bir kişinin tekelinde değildir!
---
Verilen dini eğitimin ruhu eksiktir.İnsanların gönüllerine girmeden akıllarına girmekle bu iş yürümüyor, yürümez de..