22Haziran 2009, 11:48
|
Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 Arkadaşları:20 Cinsiyet:Erkek Memleket:ANKARA Yaş:56 Mesaj:
6.134 Konular:
555 Beğenildi:1089 Beğendi:252 Takdirleri:10770 Takdir Et:
| RE: 28 haftanın misafiri fecr abimiz Alıntı:
Gönderen KuM TaNeSi - Dün 21:27:03 PM
konukluğunuz hayırlı olsun Fecr abi...
zevkle cevaplayacağınızı umduğum sorularımı sormaya başlayım izninizle... insanlarla iletişiminiz nasıldır?
İnsana göre değişir,herkesle aynı iletişim içerisinde olunmayacağını düşünüyorum.Birlikte hareket edeceğin kişileri seçme konusunda seçiçi olmayı tecrübeler öğretti bana. güler yüzlü müsünüz?
Yeri geldiğinde ağlar mısınız? ağlarsanız neden?
Gülmek de ağlamak da insani özelliklerdendir. hiç unutamadığınız en kötü gününüz?
Hatırlamıyorum hiç unutamadığınız en mutlu gününüz?
Evililik mutluluk sizin için ne ifade ediyor?
Kalbin mutmain olması kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz?
Taviz vermeyi pek sevmem hayat felsefeniz nedir?
Hayat;iman ve cihaddır iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz?
Niye illa iki şıktan birisini seçelim,her zaman için bir üçüncü şık bulunur. yaptığınız en büyük çılgınlık?
Çılgınlık lafı hoşuma gitmez pek.Çünkü çılgınlık insanı tuğyana sevkedebilir. Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ?
Bir ağacın gölgesi altında az bir dinlenmeyi ifade eden bir resim Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu?
İzledim ama ömrümüz sadece gün batımıyla gitmiyor ki nefes alış verişimle de ömürden bir an gidiyor Hayatta en cok kıymet verdiğiniz?
İlkelerim,ailem bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz?
Kolay kolay vazgeçmem size göre sevgi
Kalbin meyili size göre macera
Bana yabancı.Sadece macera/aksiyon filmlerini izlemeyi severdim eskiden. size göre hayal
İnsanın bir anlamda ruhen kendini motive etmenin yollarından biri.Ama hayal ile gerçek arasındaki uçurumu daima akılda tuturak hayal kurulabilir. size göre kardes
Kan bağı değil,inanç bağı size göre dost
Allah'tan daha güzel dost mu var?.Müminlerin birbirleriyle olan dostluğu da Allah'a dost olmanın bir gereğidir. size göre aile
Allah'ın insanlara bir lutfu.İnsanların hayatının düzenin girmesi. size göre eş
İnsanın dayanağı,hayat arkadaşı,dininin kemale ermesinin güvencesidir size göre hayat..
Oyun ve eğlenceden,geriye dönüp bakıldığında" ne kadar da çabuk geçmiş" diyebildiğimiz bir olgu. size göre insan
Allah'a kulluk için yaratılmış varlık size göre özlem
Mekke -Medine size göre hasret
Filistin'in zaferi size göre beklemek
Beklediğin şeye göre değişir size göre gitmek
Gittiğin yöne göre değişir size göre mutluluk
Cennet size göre endişe
Ahirette hesabın olduğu gün size göre özgürlük
Bu kavrama ısınmadım hiç.Modernizmin veya Batının özgürlük tanımı Kur'an'ın abd/kulluk tanımı ile çelişir. bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz?
Düşünmedim (-) ler (+) ları hep götürür mü?
Götürmez.Aksine bazen (+) lar (-) leri götürür.Çünkü Allah Kur'an'da hasenelerin seyyieleri götürdüğünden bahseder sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz?
Pes etmeyi sevmem. ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı?
düşünmedim ne tarz müzikler dinlersiniz?
Ezgi türü müzik forumda sizi en mutlu eden olay?
Kur'an çalışmalarımın Yağmur Sancak tarafından ben üye olmadan önce aktarılmış olması forumda sizi en çok üzen olay?
Üyelerin hakaretvari tartışmaları ve Birbirlerini tekfire yöneltecek ifadeler kullanmaları hayat size ne öğretti?
Hayat,Kur'andan ne kadar uzak yaşadığımızı ve Kur'anla insanlar arasında irtibatın yok olduğunu gördüm hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize?
Kur'an okuyu,anlamaya çalışın,hayata aktarmaya çalışın.Kendi düşüncelerinizin illa doğru,diğerleri yanlıştır anlayışından uzak durun.Tekfir fitnesinden uzak durun son olarak KuM TaNeSİ?
Yarışmalarda karşımda iyi mücale eden editör.Misafirlere sorularıyla terletiyor | |
| |