RE: 29.Haftanın Misafiri 2.Kez Abdulmelik
Muhsin hocam Hayırlara vesile olsun ben sıramı bekliyordum.
1:Allah'u teala Kuranda Hablullaha sarılmamızı emretmiş iken bu kopukluğun ana sebepleri nelerdir?
2:Kuran'ın emrettiği ALLAH'ın İslamına göre İslam ve Müslüman ismi bize kafii gelirken neden başka bir ismin çatısı altında olmaya gayret ediliyor?
3:Resulullah'ın yaşadığı hayattaki öğretileri bizlere yeterli iken neden Başkalarının yaşam tarzlarının uygulamalrı daha çok revaçta biri sakal bırakmaz biri evlenmez biri cübbe giyer şeyhi giymiştir diye biri faizi uygun görür biri zikri katleder biri hadisleri din haline getirir biri ilmihaller dini ile biri üstadlarının abilerinin şeyhlerinin efendilerinin sözleri ve kitaplarına değer verdiği ve söylediği kadar neden KURAN ve Peygamber sözlerini söylemez?
4:Benim anladığım islam anlayışında Tasavvuf kavramı bugünkü tarikatların kurmuş olduğu saltanatlar gibimi yaşanır yada islamın özümüdür sahabe ve tabiin döneminde böyle bir anlayış varmıdır.
5:Tasavvufta din olarak sunulan bidat ve hurafeleri İslamın neresine koyabiliriz
6:Bidat kavramını bizmi anlıyamamış yada bize din diyemi sunuluyor örnek mevlid kandilleri,kutsanmış gün ve geceler vs
Sorular benim inandığım çizgiler ölçüsünde sorulmuştur.
|