Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30Haziran 2009, 02:20   Mesaj No:41

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1382
Beğendi:464
Takdirleri:10171
Takdir Et:
Standart RE: 29.Haftanın Misafiri 2.Kez Abdulmelik

Muhsin hocam Hayırlara vesile olsun ben sıramı bekliyordum.

amin..

1:Allah'u teala Kuranda Hablullaha sarılmamızı emretmiş iken bu kopukluğun ana sebepleri nelerdir?

islamın ilk savaş açtığı kurum cehalet ve ebu cehil değilmidir..?
tek kelime ile CEHALET..

2:Kuran'ın emrettiği ALLAH'ın İslamına göre İslam ve Müslüman ismi bize kafii gelirken neden başka bir ismin çatısı altında olmaya gayret ediliyor?

ilmi ahlaki dejenerasyon...kuranı 3.cü 5.plana atmak bence...kurandan çok tarikat şeyhi mürşidi düşüncelerini ön plana almak..mürşidim daha iyi bilir psikolojisi..mürşidini kurumsallaştırmak..adeta siyasi bir parti gibi amblem bayrak tüzük eksik..

3:Resulullah'ın yaşadığı hayattaki öğretileri bizlere yeterli iken neden Başkalarının yaşam tarzlarının uygulamalrı daha çok revaçta biri sakal bırakmaz biri evlenmez biri cübbe giyer şeyhi giymiştir diye biri faizi uygun görür biri zikri katleder biri hadisleri din haline getirir biri ilmihaller dini ile biri üstadlarının abilerinin şeyhlerinin efendilerinin sözleri ve kitaplarına değer verdiği ve söylediği kadar neden KURAN ve Peygamber sözlerini söylemez?

cehalet taasupla birleştimi manzara budur...teşhis edilmesi gereken önemli konu ;"murit veya cemaatlerin ekserisi avam tabakasında oluşudur"alimlerin çok nadir kesimi intisap ediyor cemaatlere...bilmeyen okumayan cahil kesimin sermayesi olmadığından başkasının sohbeti ile yetinir...ve ilim fukarası olan bu kesim çoğu kes mürşidini öve öve bitiremez..uçururda kaçırırda...uçuk kaçık deli divane hep bu kesimden teşkil etmektedir..

4:Benim anladığım islam anlayışında Tasavvuf kavramı bugünkü tarikatların kurmuş olduğu saltanatlar gibimi yaşanır yada islamın özümüdür sahabe ve tabiin döneminde böyle bir anlayış varmıdır.

her şey ehlinin elinde güzeldir...kasap doktor olsa vay hastanın haline...tasavuf bir islam kurumudur ve saygındır..nefis tezkiyesi her müslümana lazımdır...gazali geylani gibi alimleri sever sayar okurum...onlar doktor idi...kasaplara sıra gelince olan hastalara oldu..manzara budur...

5:Tasavvufta din olarak sunulan bidat ve hurafeleri İslamın neresine koyabiliriz

çöp tenekesine...

6:Bidat kavramını bizmi anlıyamamış yada bize din diyemi sunuluyor örnek mevlid kandilleri,kutsanmış gün ve geceler vs

bidat ikidir..hasene ve seyyie..hasenesinin zararı yoktur..kutsanmış gece gün kandillerin çoğu kuranla sabittir..inkarı küfürdür..kadir süresi gibi..müslümanların maneviyatını arasıra kamçılıyan yenileyen recep ramazan şaban bayramlar ve kandillere bu gözle bakmak lazım..ama bu kandileri abartan hurafe serpiştiren uydurmaları sokan avam tabakasıdır..

Sorular benim inandığım çizgiler ölçüsünde sorulmuştur.

bende inancıma göre cevap verdim

saygılar...