1:eygi ve ahmet hakkında görüşleriniz ?
eygi'yi daha saygın oturaklı olgun ve dengeli biliyorum...
2:Menzil bölgenize yakın ne kadar insanlara yardımcı olduklarına şahit oldunuz?
bölgedeki hurafelerin hormonların ekserisi menzil kökenlidir..cemaati avam tabakası olduğundan fanatikliklerine yanaşılmaz
hurafe hakkında bi kaç örnek;
geçen sene ramazanda bir isyan çıkmıştı mahallemde..menzil müritleri olan bayanlar,ramazan boyu erkeklerinden uzaklaşmak için ortak karar almışlardı...kararlarını ramazanın 6 sına kadar uygulayabildiler
hala bana tavır alanlar var...
camide torbaları olur...içi taş çakıl dolu..o taşlarla zikir ediyorlar..taşlara dokunsak Allah muhafaza taş kesiliriz miş...
neyse...
menzili eleştirdik diye geçen sene medinewebi çökertmek için tehecüt ,zikir,kafa sallamak yerine medineweble uğraştılar..başarılı olamadılar ama bizide madden manen çok zarara uğrattılar..
3:Sizler imam olarak görev yaptığınız bölgede muska haram olmasına rağmen muska için gelenlere tavrınız nedir?
doğrusunu öğretmeye ikna etmeye çalışıyorum....muskacılık istismarcılık maalesef hala var..
4:Sitenizin kadrosu nasıl eksi artılar kimler genel itibari ile ilmi dayanaklar ile hareket eder?
tek tip ortak düşünce yerine ,herkes düşüncesinde hürdür..kadromuzda,diyanet personeli var,şii var,tasavufçu var,cemaatçi var...kürdü lazı türkü var..ortak amaç hedef çerçevesinde rızaen lillah..
5:Sitenizde dikkatimi çeken yitik sevda ecrin Muhammed can nur bu şahısları nasıl bir araya toplayabilidiniz yönetim olarak ne kadar memnunsunuz sitenizi tanıtma ve koruma adına ne kadar ilim sahibi kişiler bunlar?
içimizde alim yoktur..hepimiz öğrenme adayı birer öğrenciyiz..yönetimimizden editörlerimizden yazarlarımızdan üyelerimizden memnunuz..(bazı kaçıklarımız var hoş görelim
Allah hepsinden razı olsun...