Konu Başlıkları: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2009, 13:19   Mesaj No:39

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.077
Konular: 295
Beğenildi:126
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!

Tekzib Kelime anlamı :Yalanlamak. Bir işe inanmayıp inkar etmek. Yalan olduğunu söylemek. Anlamlarına gelir bunu öncelikle izah edelim.

Bizler günümüz İSLAM toplumu olarak HİCRET'i sade PEYGAMBER dönemi için genelde görmekteyiz bu olgu HİCRET'in tam manası ile anlaşılmadığını göstermektedir HİCRET:Zalimlerin içerisinde yaşamaya razı olup hicret etmeyenlerin cezası elbette vardır.

Buhari'de yer alan bir hadiste İbni Abbas şöyle rivayet eder: Müslümanlardan bazıları mallarının orada bulunması nedeniyle Mekke'de müşriklerle beraber yaşıyorlar hicret etmiyorlardı. Bir gün bir ok fırlayıp birisine isabet etti ve öldü. Bunun üzerine Allah:Kendilerine yazık edenlerin canların aldıkları zaman... ayetlerini indirdi.


Yeryüzünde ZALİM'lerin sömürgeleri altında MUSTAZAF olarak ölmemek için gerektiğinde ZİLLET'e boyun eğmeme adına MAZLUM'lara ZULÜM edilriken rahatımızın bozulacağından korkarak HİCRET edemediğimiz vakit gerçek manada anlayamamışlığımız gün yüzüne çıkar.

GÜNÜMÜZ İSLAM toplumunda en zorlu HİCRET'lerden biri MÜSLÜMAN kadınların omuzunda olan HARAMLARDAN HELALLERE doğru giden bu kutlu davadaki EĞİTİM yani Allah’ın dinine bütünüyle sahip çıkarak, yetiştirecekleri SALİH evlatlarla ÜMMET'in yeniden dirilişini sağlayacaklar bu bir HİCRET değilmi.

İLİM için BAŞÖRTÜ'leri için ALLAH'ın emirleri doğrultusunda yaşam sürmek adına herşeylerinden vazgeçme adına direnen BACILARIMIZIN yaptıkları HİCRET değilmi.

HİCRET illa bir yerden başka bir yere göç değildir ALLAH'ın dininin HÜKÜM'leri için herşeyini feda edebilmekte bir HİCRET'tir.
Alıntı ile Cevapla