Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2009, 01:34   Mesaj No:24

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:48
Mesaj: 5.077
Konular: 295
Beğenildi:128
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 33.Haftanın misafiri YitikSevda...

muhammed can

2-insanlar neden tekfircilik yapar başlıca sebepler nelerdir?


Tekfir kelime manası ile kişiye küfür isnadında bulunmak kafir olduğunu ileri sürmek anlamına gelir.

Allah'u teala hayatını günahlar ile yaşamış olan müslümanları tevbe etmeye çağırıken Şöyle buyurmaktadır:Ey inananlar! Hep birlikte nasuh tevbe ile Allah'a tevbe edin. (Tahrim 8)

Yani anlayacağımız günah işleyen kimseler işledikleri günahlardan ötürü kafir olsa idiler Allahu teala Ayeti kerimede onlara müminler diye hitap etmez Ey Kafirler! Allah'a tevbe edin demesi gerekir di.

Başka bir ayeti kerimede Adem (a.s) şöyle buyurmaktadır Adem Rabbine karşı geldi de şaştı. (Taha 121)Yani adem (a.s) işlediği günahtan ötürü şaşırdığını belirtmiştir.

Bu ve benzeri ayetlerden anladığımız Mümin bir insana günahından ötürü tekfir edilemez.Tekfiri yapan kişiler Sen kafirsin veya şu kafirdir dediği zaman eğer gerçekten kafir ise zaten laf istediğine varır şayet kafir değilse söylediği söze kendi muhattap olur.

Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmaktadır.

Bir kimse bir kimseye Kafir veya Allah'ın düşmanı derse ve böyle olmazsa mutlaka o söz kendisine döner.(Buhari Müslim)

Bu asrın fitnesi haline gelmiş olan tekfircilik başka adlar altında reddiye ile isimlendirilerek Alimler (haşa) kafir ilan edilmekte ayet inkarı vb iftiralar ile dil uzatılmaktadır sebep ve sonuçları düşünülmeden yapılan bu iş Allahın sınırlarını zorlamaktan başka bir şey değildir.

Sonra gerçekten Rabbin cehalet sonucu kötülük işleyen sonra bunun ardından tevbe eden ve ıslah olanlar(la beraberdir). Şüphesiz Rabbin bundan sonra bağışlayandır esirgeyendir.
(Nahl 119)

İşte sizler böylesiniz (diyelim ki) hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp duruyorsunuz? Oysa Allah bilir sizler bilmezsiniz.
(Ali İmran 66)

Açığıda gizli olanıda Allah bilir bizler bilemeyiz birilerini tekfir etmek ile meşkul olanlar cehalet içindedirler.