Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Temmuz 2009, 11:42   Mesaj No:39

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.077
Konular: 295
Beğenildi:126
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 33.Haftanın misafiri YitikSevda...

namzet davadar
4.neden bazı ayetler muhkem bazı ayetler müteşabihtir?


Kuran en büyük özelliği hem muhkem hemde müteşabbih ayetlerden oluşmasıdır başka bir benzerinin olmayacağının ispatıdır.

Sana bu kitabı indiren O'dur Bunun ayetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu ayetler, kitabın anası (aslı) demektir Diğer bir kısmı da müteşabbih ayetlerdir Kalblerinde kaypaklık olanlar sırf fitne çıkarmak için bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez İlimde uzman olanlar Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır derler Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.
(Ali İmran 7)

Elif. Lam. Ra. (Bu sana indirilen) hikmet sahibi (ve) her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış (Muhkem kılınmış) sonra da açıklanmış bir kitaptır.
(Hud 1)

Allah sözün en güzelini, birbirine benzer (müteşabih) ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.
(Zümer 23)

Namzet kardeşim kurani kerimde ayetler hem muhkem hem müteşebbihtirler Gayb konulu ayetlerde önemli olan sorumluluğumuz bu konuları araştırmak değil iman edip biligimiz olmayan şeylerin peşine düşmemektir Gaybi olan ayetler allahın indindedir bize düşün bir bütün olarak hepsine iman etmektir.