Birgün Peygamberimiz bir yemekte iken sofrada bulunan bir münafık ısrarla sol eliyle yemektedir.
Peygamberimiz ona Sağ elinle ye demiştir.Adam inadına sol eliyle yemeyi tercih ederek güyya peygambere muhalefet etmiştir.
Peygamberin de adamın sol eline lanet ettiği söylenir.
Burda peygamberin sol ele karşı bir takıntısı olduğunu çıkartır insanlar.Oysa sol ele karşı değil adamın davranışına karşı bir uyarı vardır orda...
Çünkü arap toplumunda bir örftür sağ elle yemek yemek. Peygamber dedi diye değildir...
Zira yukarıda anlatılan söylence ne kadar sahih onu da bilmiyorum.Lakin böyle birşeyin olmuş olması da muhtemel çünkü Peygambere muhalefet etmek için o ne yaparsa tersini inadına yapan insanlar vardı etrafında..
Ama burdan yola çıkarak, Allah'ı Peygamberi sol el düşmanı ve sol el sevmeyenler olarak nitelemek doğru değil. Malesef klasik halk din anlayışı böyle şeylerle dolu.
Yıllar önce bir cemaat yurdunda kalıyorum.Bir arkadaşım sol eliyle yemek yediği için ceza almıştı.Sol eliyle yemesinin sebebi ise solak olmasıydı. Çocuğa ceza verdiler..Neymiş efendim SOL EL ŞEYTANIN ELİYMİŞ
..
EE o zaman sağ el de MELEKLERİN mi eli oluyr?
Kur an da geçen kitapları sağlarından verilecek-sollarından verilecek olayında SAĞ VE SOL Yön açısından değil İYİLİK/SALİHAT KÖTÜLÜK/ZULUMAT anlamlarında söylenmiştir..
Allah sizin sağınızı solunuza tercih etmez.Böyle şeyleri araştıralım, ve öyle kanaat sahibi olalım inş.