Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2009, 00:58   Mesaj No:6

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Konular: 315
Beğenildi:49
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart re: Kur'an'da BEL'AM Karakteri/medineweb

Dini çıkar amacıyla kullananlar,dinden rant elde edenler ve sözleriyle dinsel anlamda cahiliyye düzenlerini sağlama bağlayanlar kimseler,Bel'am diye nitelendirilir.Bunların adına ister A diyelim,ister B diyelim,isterse A şahsı diyelim,ister B şahsı diyelim farketmez.
Kişilerle uğraşmak,kişileri ön planda tutarak yapılan tebliğden çok,fikirin,özelliklerin ön planda yapılacak tebliğin öncelikli olmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Allah razı olsun FECR abim şimdi kendi namıma düştüğüm hatayı belirteyim İlk düştüğüm hatalardan bir KURAN'ın Emirlerini hata yapan herkese maletmemdir Kişilerin KALB'i yapılarını hiç kaale almadan yüzeysel bir bakış açısı ile KURAN'da verilen hükmü uygulamak hatasına düşütüğümün farkına varma adına bu tür Kavramları KİŞİSELLEŞTİRMEDEN FİKRİ yapısı üzerinde durmam gerektiği kanısına vardım.

Belki zaman içinde KİŞİLERE bu söylemi kullanmış olabilirim,YALNIZ bugünden itibaren FİKRİ yapısı ile MÜCADELE etme benim için öncelikli HEDEF olacaktır.Bilerek veya Bilmeyerek SÖYLEDİĞİM bu Kavramın MÜCADELESİNİ Peygamberi bir örneklik ile İNSANLARI kendine düşman etmeden PSİKOLOJİK yapılarını gözönünde bulundurarak, MÜCADELE etmeyi kendime HEDEF edineceğim KÖRÜ KÖRÜNE bir bakış sergilemeden KURAN'i yaklaşım ile yaklaşacağım KENDİ hatasını BİLİP ondan DÖNMEKTE bana göre SAĞLIKLI bir temele oturmanın İLK adımıdır.

BU konudaki MÜKEMMEL yaklaşımınız Bizlere ders niteliğindedir Kimse kalkıp demesin ÇARKETTİ bu HATADAN dönüştür Yoksa BELAM Fikrine karşı mücadeleyi terketmek değildir ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.