Durumu: Medine No : 126 Üyelik T.:
10 Eylül 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
29 Konular:
10 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| RE: Muhammedi'ce Uyarı
Ben bir soru sorayım sizlere ; şimdi hepimiz Bu cübbeli’yi eleştiriyor, yaptıklarını asla ve kat’a tasvip etmiyoruz. Öyle ki sırf yaptıkları yüzünden recm etsek rahatlarız .. Buraya kadar sorun yok .Asıl sorun bundan sonra başlıyor. Biz Cübbeli’yi tekfir ederek, onun hatalarını sayıp dökerek islama hizmet ediyoruz/ ettiğimizi zan ediyoruz fakat, ama ; lakin, hiç kendi nefsimize, kendi dünyamıza dönüp bakıyor muyuz ? Siz hanginiz hayatınızda hiç hata yapmadınız ? Hanginiz Allahın sınırlarını dışına çıkmadınız ? Hanginiz islam yolunda yürürken , belam durumuna düşecek tek bir hata yapmadan ömrünün bu yaşına geldi ? Hiç sorguladınız mı bunları ? Eleştirdiğimiz nihayetinde bir Kul’dur..Davranışları hatalıdır, İslam Şeriatına Göre, Kuran’a Göre, Rasul As. ‘ın hayat metoduna göre değerlendirdiğimizde, Cübbeli’nin şu anki haline bakarak, doğru yolda olmadıgının işaretlerini görebiliriz. Sahip olduklarını islama vakfetmesi gerekir iken, Tc.de ve dünyada onca aç ve açıkta insan var iken, onun kolundaki saati, yaptığı tatilleri hoş görmemek, yermek, islam düşüncesine göre doğrudur. Ama, Aynı zamanda onun da bir Kul olduğunu unutarak, Ölçü ve Dengeyi saptırmak hatadır. Allah’ın Müminleri eğitim metodu , Daima ölçü ve denge üzerinde kurulmuştur.Her yönüyle uyum, Her yönüyle yakınlık üzere kurulmuştur. Ve denge hiç şaşmaz. İnsanoğlu, en diplere düşüp, hayatının bir yerinde en diplerden en tepelere çıkabilecek , en zelil durumdan , en kıymetli durumlara yükselebilecek kapasiteye sahiptir. Hayatının bir yerinde iman, ihlas, huşu, ilahi sınırlar, kırmızı çizgiler çerçevesinin ipini elinden kaçırabilir. Şahsım olarak islamın en derin güzelliklerini yaşamış birisiyim , aynı zamanda islamın onaylamayacağı en kötü fiilleri de işlemişliğim vardır. Fakat hayatımın bir noktasında Allahın , benim için ‘’O’ndan izinsiz tek bir yaprak dahi kımıldamaz’’ ayet-i kerimesi şiarınca , hal ve hareketlerimi düzeltip , Belam durumundan , eşref durumuna geçmem için yardımcı olduğu , elimden tuttuğu an’ları değerlendirmeye çalışmışlığım vardır. Hiçbir insan lekesiz , ak , pak , tertemiz değildir, olamaz da !.. Elbette ki bu satırları Cübbeli’yi onaylamak için yazmıyorum, aksine yukarıda da belirttiğim gibi , Kurani Hükümlere dayanarak, onaylamıyorum da !... Etrafındaki onca insana Rasul Aleyyisselam misali örnek teşkil etmesi gerekir iken, önderliğini Belam durumunda devam ettirmesini onaylamam beklenemez. Lakin, butun bu kargaşanın, butun bu tartışmaların içinde, herkesi bir an dönüp aynaya bakmaya davet ediyorum… Biz Cübbeli’nin yarın ne olacağını asla bilemeyiz. Aynı durumlara kendimiz de düşebiliriz. Hem de ASLA DÜŞMEM dediğimiz zamanlarda , kendimizi bir anda Allahın sınırlarını zorlamış , O’nun cc. Kahhar esması ile yüzleşmek zorunda kalmış halde de bulabiliriz. Bu minvalde düşündüğümüzde, Hatalarını görmezlikten gelelim demiyorum, sadece onu bunca tekfir ederken, kendimizin de hayatımızın bir döneminde, onun yaptıgı ve yapmakta olduğu hal ve tavırlardan birisine muhakkak düşme ihtimalimiz olduğunu anımsatıyorum sizlere.
Selam dua ve tevhid ile.
|