Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Eylül 2009, 10:05   Mesaj No:12

sevginin_bedeli

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli

Alıntı:
Algı Bilgelik Üyemizden Alıntı
Sizce İnsan kimdir? insanı var eden şey nedir?, onu diğer canlılardan ayıran özelliği nasıl bulunabilir? insan düşünen bir canlımıdır, politik bir canlımıdır, isyankar bir canlımıdır, taklit eden bir canlımıdır? yoksa itaat eden bir canlımıdır yada başka bir şey mi?. peki bunlardan hangisi doğru olandır. yanlız sizden ezbere cevap vermemenizi rica edeceğim, bana klasik cevaplar vermeyin.

Adınıza sevginin bedeli demişsiniz, sevgi her derde derman sihirli bir ilaçmıdır? yoksa bu bir yanılgımıdır? eğer sevgi her şeyi çözer diyorsanız, düşünsel çatışmalar, kültür çatışmaları yada inanç çatışmalarını çözmeye neden gücü yetmiyor? sizce sevgi adaleti mahkum edebilirmi?
siz her ne kadar ezbere cevap vermeyin diyerek zihinsel yapımı dümura uğrattıysanız da en başta belirttiğim husus -öğrendikçe bilgimin az/kısır/ve kıt olduğu-çerçevesinde sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.

ayrıca madem ezbere yanıt vermemi istemiyorsunuz, sorunuzun başına koyduğunuz SİZCE sözcüğü sizin için ne ifade ediyor? açıklar mısınız.


Sizce İnsan kimdir? insanı var eden şey nedir?
allahın yeryüzüne halife olarak atadığı varlık/adem. insanı var eden allahtır.bütün evreni yaratan yoktan vareden allah.

onu diğer canlılardan ayıran özelliği nasıl bulunabilir?
insanı diğer canlılardan ayıran temel özellik isimlendirebilme yetisinin olmasıdır. sanırım bunun içinde senin istediğin cevap vardır.

insan düşünen bir canlımıdır, politik bir canlımıdır, isyankar bir canlımıdır, taklit eden bir canlımıdır? yoksa itaat eden bir canlımıdır yada başka bir şey mi?. peki bunlardan hangisi doğru olandır.

eğer seçenek vermiş olsaydınız ve bunlardan bir şık ta hepsi olsaydı kesinlikle ben o şıkkı işaretlerdim. çünkü insan yaratılış itibari ile kozmik bir yapıya sahiptir. düşünür, düşündüğünü yapar -orijinaldir-, taklit eder, isyan ya da itaat eder...
insanı tam anlamıyla çözen varsa beri gelsin...




Adınıza sevginin bedeli demişsiniz, sevgi her derde derman sihirli bir ilaçmıdır? yoksa bu bir yanılgımıdır?

bana göre sevgi ne sihirli bir ilaç ne de bir yanılgıdır. sevgi sınırlanamayan, paylaşıldıkça çoğalan ve anlam ifade eden, yaşamı cehennemden cennet doğru sürükleyen - bana göre- olmazsa olmazımızdır.

eğer sevgi her şeyi çözer diyorsanız, düşünsel çatışmalar, kültür çatışmaları yada inanç çatışmalarını çözmeye neden gücü yetmiyor?

sevginin herşeyi çözdüğünü söylemedim ancak şunu söyleyebilirim: eğer sevgi olmazsa düşünsel/kültürel/inançsal/etnik/ailevi...vs.vs. hiçbir çatışmayı çözemezsiniz.

sizce sevgi adaleti mahkum edebilirmi?
evet olabilir ama temennim adaletin üstün gelmesidir..