Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2009, 01:12   Mesaj No:47

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kanımca Sokratesin yöntemi ile hareket etmek doğru sonuç verecektir.
karşılıklı sorular ile faşit düşünceye meyleden şahsın yanlış yolda olduğunu kendisinin itiraf etmesini sağlamak en iyisi olur. ancak bu tek tek fertlere uygulanabilen bir çalışmadır, bir anda birden çok kişiye uygulanamayışı yöntemin olumsuz tarafı diyebilirim.

İkincisi birlik kavramını yeniden açmak lazım, birliği fazla zorlarsanız birliğiniz patlar. ısrarla her şeyde bir olalım, her konuda aynı değerleri taşıyalım derseniz insanları gerersiniz. müslümanların büyük bir yanlışları var, tüm müslümanlar aynı itikadı taşımalı, aynı alimlerin yolunu tutmalı, aynı kültürü yaşamalı ve hatta aynı dili konuşmalı, sanki tevhidteki birlik böyle bir şeyi amaçlıyormuş gibi düşünülüyor ve bu düşünceye muhalif olanları hain ilan edebiliyorlar. oysa böyle bir birliğe insanları zorlamak, ruhlarının belini büker. müslümanları birliğin ne olduğu ve ne olmadığı üzerine düşündürtmek gerekir.

Üçüncüsü kutsal olan şeyin devlet değil insan olduğunu anlatmak gerekir. Toprak yada vatan eğer üzerinde adalet varsa, huzur varsa önemlidir, üzerinde adaletin, huzurun olmadığı toprak için ölsen ne olur, yaşasan ne olur. özellikle herşeyden önce insanın devlet için var olmadığını, devletin insan için var olduğunu anlatmak gerek.

ama siz çok daha şiddetli faşistliğin nasıl yok edilebileceğini soruyorsanız. ırkçılık ilkokul çocuğu ideolojisidir, çocuğun büyümesini beklemekten başka çare yoktur.
Alıntı ile Cevapla