RE: MÜSLÜMANIN AKAİDİ TEVESSÜL-VESİLE
bak insanlar islamın kurallarına niye uyarlar niçin cemaat önemli insanlar hep senin gibi olamazki farklılık arz eder bak çok bilen kardeşim insanların bir kısmı şeyhi sever tasavuf onun fıtratına daha bir uyar inanki dualarda ey ! şeyim rabbime söyle şu dilegim kabul olsun demez .neder biliyormusun şehinin Allah cc kulu oldugunu insan oldugunu ama kendisinden daha takva olarak gördugü sehinin hatırı için der buda günah değil şirk değil çünkü Allah cc dan istekde bulunmak ne olur rabbim peygamber hatırna kuranı kerim hatırına mubarek günler hatırına sevdiğin senin dostların hatırına ne dersin yitik sevda ırak bunları dunyada binlerce zındık var sen onlarla uğraş.birde şehliği eleştiriken onunkadar ilim ve bilgi sahibi olmak lazım cunku bir baba ailesin bir başbakan ulkesini düşünmek zorunda baba birkuçuk başbakan büyük düşünür nekadar anlamsız olur babanın başbakanı eleştirmesive komik neyseha şöyle der bu böyle olsa ne iyi olur ama bu kötü bak iran a humeyni savaş döneminde mute olur dedi ama küçük dünenler güldüler eleştirdiler oma a ne maksatla alınan bir karar neyse düşün büyük insanlar genel görür küçükler teferüata takılır teferuatlar önemli değil demiyorum ama maksat çok önemli tamam
Erkan abim hoşgeldin öncelikle eleştirin için teşekkürler.
Öncelikle abime şöyle diyim Alimlerin Alimi ALLAH'TIR.Çok bildiğimi savunmam ve fikirlerde kesinlikle dar kapsamlı bakmam.Bakış açım Kuran/Sünnet ve Sahih olan hadislerdir.Tasavvuf demeşsiniz Benim İnandığım İSLAM bana sade MÜSLÜMAN/MÜMİN ismi ile hitap etmekte ve kendime hiç zaman başka bir isim veya gölge altında bulunmayı hissetmedim,Belki İslam'ın hakikatleri ile ilk tanıştığım zamanlarda NurÇulara takılmış olabilirim Lakin Üstad'ın Alimliği ile günümüz Cemaati arasında dağlar kadar fark vardır En basitinden LAİKLİK ile özdeşleşmiş bir yapı ile hareket etmektedirler Devlet ile iç içe barışık onların emrinde olan bir Cemaat yapısı oluşmuş Bu oluşumun aynısı Tarikatlar içinde geçerli Yani Süleyman hilmi tunalıya baktığımızda O baskıcı sistem döneminde GECE KURAN öğretip gündüz SAKLAYAN bir zattı Ama günümüz Cemaati olduklarını iddia edenler PARA PUTUNU benimsemişlerdir KURAN bizlere Heva ve Heveslere kapılmamamız hususunda Şiddetle uyarmaktadır.
Demeşsinki birini eleştirirken onun kadar İLİM sahibi olmak lazım haklısınız Yalnız İKİ çeşit ilim ile karşı karşıyayız.
1:KURAN/SÜNNET VE SAHİH HADİS BU İSLAM'IN İLKESİDİR.
2:İLHAM KEŞF RÜYA VS İSLAM'DA ESAS OLMAYAN İLKELER
Şimdi İlim sahibi olmak için günümüzde bütün imkanlar sunulmuştur .Ameli salih olarak niteleyeceğimiz Teknolojinin gelişimi ve Bilgisayar kolaylığı ile istediğimiz bilgiye ulaşma imkanına sahibiz AKLETMEZMİSİNİZ hitabı bizlere örnektir yani ALLAH'IN KİTABI KURAN apaçık bir KİTAPTIR ve bunu anlıyamayız görüşü Rantçılılktır İsteyen anlar Çünkü İsteyene ALLAH verir İsterkende Beşeri aracı kılmak ALLAH'IN İSLAMINA göre yoktur.Tarikatların Cemaatlerin ve kendi AKILLARINI bunlara teslim edenlere göre vardır buda Benim İçin bir esas olamaz Ana ve Temel Kaynak KURAN ve SÜNNET inanç prensibimdir Yani her gece peygamber ile görüştüklerini,d,rektifleri ondan aldıklarını İlim aldıklarını vs Söyleyenler Benim inandığım İSLAMDA ölçü olamaz Hadi iddia ettiğiniz gibi PEYGAMBERLE içli dışlısınızda 1400 yıldır çözülemeyen sorunları neden çözemiyorsunuz.
Kısaca ALLAH'IN İSLAMI neyi emretmiş ise alırım Beşere takılmam Kimseyede İhtiyacım yok Veliyede Alimede Hakikatleri anlatmışlarsa alırım Hatalarınıda kabul etmem yani Kişi kutsama olayı yok herkes eleştirilebilir Allah bana AKIL vermiş ise Kendisine yönelene YOLLARINIDA gösterir
ALLAH'IN İSLAMINA uyarak Tebliğ görevlerini ifa edebilen kim olursa olsun doğrularını alırım a veya b ayrımı yapmam Yeterki TEVHİDİ inanca ters düşmesin Teşekkürler Erkan abim....
|