16 Ekim 2009, 15:44
|
Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 10978 Üyelik T.:
14 Ekim 2009 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
9 Konular:
5 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Re: Cahillerle tartışmayın zira görenler� Alıntı: YitikSevda Üyemizden Alıntı
Abdullah abim Ebu Hanifenin bu konuda söylediği bir söz vardır: Ben cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir.
Daha nice Alimler bu konuda bizleri uyarmaktadır.Şimdi şöyle düşünelim bu uyarıları ne kadar örnek olarak alıyoruz.Şöyle bir durum kimsenin Ben Cahilim yada bilimiyorum dediğine kolay kolay rastlamıyoruz O zaman Bu CAHİL kim oluyor biraz açarmısınız? | genellikle kimse kendisini cahil olarak görmez ya da öyle olduğunu düşünse bile ifade etmez.. bu anlamda cahilliğin biraz göreceli bir vasıf olduğunu da söyleyebiliriz. bununla birlikte sorduğun sorunun cevabı genel anlamda makalenin içinde zaten mevcuttur. ilgili kısmı tekrar buraya alıyorum. Bazı insanlar değişime, gelişime ve yeniliğe karşı tamamen kapalı durumdadırlar. Bu insanlar dışarıdan gelen yeni fikirlere, düşüncelere, gelişmelere karşı içe kapanmayı ve var olan statik içyapılarını ve düşünsel yapılarını korumayı tercih ederler. Bu insanlar kendi iç dünyalarında yaşar ve zamanla bu içyapılarının katılaşmasıyla tekdüze ve sabit düşüncelere sahip olurlar. Bu kişiler at gözlüğü takan ve kendi düşüncesi dışındaki bütün düşünceleri düşman gören bir zihni yapıya sahiptirler. Eğer karşımızdaki kişi yukarıda ifade edilen; kendi bildiğinin tek/ değişmez doğru olduğunu düşünen, vahyi bilgi dışında mutlak doğrunun ol(a)mayacağının farkında olmayan, değişime ve gelişime kapalı bir kişi ise bu durumda yukarıdaki ayetlere göre hareket etmek durumundayız. |
| |