03 Kasım 2009, 15:48
|
Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 9822 Üyelik T.:
20 Ağustos 2009 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
196 Konular:
26 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| RE: Kadın Erkek İlişkisi Alıntı: F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı
YENGE
AMCA OĞLU
DAYI KIZI
KALBİM TEMİZ
BACIM GİBİ.........VSSSSSAİRATUN.
BUNLAR HİKAYEDİR.
DİNEN EVLENEBİLECEĞİN KİŞİ İLE OTURUP SOHBET EDEMEZSİN KARDEŞİM.ZARURET OLMADIKÇA ÇAY KAHVE YEMEK DAVETİYELERİ BANA TERS...
TECRÜBELERLE SABİTTİR Kİ HELALA HARAMA DİKKAT ETMEYENİN VARDI NETİCE;
"YA GÖZÜ ŞİŞER YA KARNI"
SELAMLAR. | bir şeyi çok merak ediyorum. acaba bizlerin helal haram sınırımızı belirleyen nedir/ne olmalıdır? sizin şahsınıza ters olan bir şeyi böyle büyük harflerle ifade ederek ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim. kuranda yüce Allah şöyle buyuruyor.
Nur 61. Âmâya güçlük yoktur; topala güçlük yoktur; hastaya da güçlük yoktur. (Bunlara yapamayacakları görev yüklenmez; yapamadıklarından dolayı günahkâr olmazlar.) Sizin için de, gerek kendi evlerinizden, gerekse babalarınızın evlerinden, annelerinizin evlerinden, erkek kardeşlerinizin evlerinden, kız kardeşlerinizin evlerinden, amcalarınızın evlerinden, halalarınızın evlerinden, dayılarınızın evlerinden, teyzelerinizin evlerinden, veya anahtarlarını uhdenizde bulundurduğunuz yerlerden, yahut dostlarınızın evlerinden yemenizde bir sakınca yoktur. Toplu halde veya ayrı ayrı yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman, Allah tarafından mübarek ve pek güzel bir yaşama dileği olarak kendinize (birbirinize) selâm verin. İşte Allah, düşünüp anlayasınız diye size âyetleri böyle açıklar.
ayet o kadar açık ve net ki konuşmayı saygısızlık olarak kabul ediyorum...
1980'lerin yarım ve sloganik islami anlayışını artık terk etmek gerektiğini, islamı bütün hayatımızı kucaklayan, sorunlarımızı çözebilen bir düzeye çıkarmamız ve bu şekilde anlamamız gerektiğini anlamak zorındayız. nerden çıktığı bile belli olmayan bir çok kuralı bizler yıllarca sanki islamın temel kuralı imiş gibi (hayatımıza getirdiği onca sıkıntıyla birlikte) uygulamaya çalıştık. açıkçası arkadaşlar ben şunu ifade etmek zorundayım: bizler sahip olduğumuz bilgilerimizi hiç yokmuş gibi değerlendirip islamı/ kuranı yeniden okumalı/ anlamalıyız. |
| |