re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması
Yasin 60- Ey Âdemoğulları, ben size and vermedim mi! Şeytana tapmayın o sizin apaçık düşmanınızdır.
Araf 172-(Ey Âdemoğulları) Rabbin, Âdemoğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve ‘’Ben sizin Rabbiniz değil miyim? ’’ diye onları kendilerine şahit tutmuştu.,’’Evet, şahidiz! ’’ dediler. Kiyâmet günü ‘’Biz bundan habersizdik! ’’ demeyesiniz.
Araf 35- Ey Âdemoğulları, size kendi içinizden elçiler gelip size ayetlerimi anlattıkları zaman, korunup uslananlara korku yoktur. Ve onlar üzülmeyeceklerdir.
Araf 31-Ey Âdemoğulları, her ibadet yerine gidişinizde süslü, güzel giysilerinizi alın; yiyin, için, fakat israf etmeyin; Çünkü O, İsraf edenleri sevmez.
39-ÂRAF SÛRESİ:
Rahman ve Rahim Allah’ın adiyle
20- Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Korunma giysisi en iyisidir. İşte bunlar Allah’ın ayetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırsınız.
27–Ey Âdemoğulları, Şeytan ana babanızı çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de şaşırtıp bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz şeytanları inanmayanların dostu yaptık.
|