Re: Haram aylar ve bu aylarda hac görevinin yapılması... Sayın Sırdaş aslında çok samimi ve içten bir cevap vermişsiniz. Aynı düşüncelere bende çok kapılmış ve aynı sözleri bende söylemiştim. Size yanlız şunu söylemek isterim önce birkaç sefer kuranın Türkçe mealinden anlayarak kuranı okuyun. Okuduğunuzda göreceksinizki Allah bizlerin Kurana sarılmamızı birçok ayetinde söylüyor. Ayrıca Kuran için herşeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdimki anlayasınız diyor. Birçok ayetinde de bizlere hala düşünmeyecekmisiniz gibi sözlerle düşünmeye davet ediyor. Şimdide şöyle düşünün Allah bizlerin muhkem ayetlerini anlayamayacağı şekilde gönderip yine bizleri sakın velilerin ardına düşmeyin dediği halde velilere muhtaç edermi? Esas şu ayeti düşünürseniz sanırım herşey daha iyi anlaşılacaktır.
( Zühruf Suresi 44 Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız.)
Yukarıdaki ayette ne diyor Rabbim? Sizi bu kitaptan sorumlu tutacağım. Peki herşeyin olmadığı özet bilgi olan, yada herkezin anlayamadığını söyledikleri kitaptan nasıl olurda sorumlu tutar sizce Allah, bu aklınıza mantığınıza uyuyormu? Eğer uymuyorsa hiç kimsenin sözlerine bakmayın ne benim, nede bir başkasının. Açın Kuranı anlayarak değişik meallerden bol bol okuyun ve notlar çıkartın, tıpkı ders çalışıyormuş gibi bakın o zanman ayetleri birbirleriyle bağlantı kurduğunuzda herşey nasıl ortaya çıkacak. Sizce kuran yeterince açık değil sorusuna şu ayetler cevap vermiyorda beşerin sözlerimi daha garanti geliyor bunuda düşünün lütfen.
Nahl 89. ayet; ...... Sana bu Kitap'ı indirdik ki herşey için ayrıntılı bir açıklayıcı, bir kılavuz, bir rahmet, Müslümanlara da bir müjde olsun.
Nisa Suresi 174. ayet; Ey insanlar! Size Rabbinizden apaçık, çok parlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. Biz size, her şeyi açık seçik gösteren bir ışık gönderdik. 175. ayet; Allah'a inanıp O'na sarılanları O, kendisinden bir rahmetin ve lütfun içine sokacak ve onları kendisine ulaşan dosdoğru bir yola kılavuzlayacaktır.
İsra suresi 89. ayet; Yemin olsun, biz bu Kur'an'da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık. Ama insanların çoğu inkâr ve nankörlükten başka bir şeyde diretmediler. .
Kehf Sur54. ayet; Yemin olsun, biz, bu Kuran'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır.
Enbiya suresi 10. ayet; Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız.
Yukarıdaki ayetleri okuduğunuzda kuranda herşey olmayan açıklanmayan zor bir kitap olduğunu anlatıyorsa siz haklısınız ben haksızım demektir. Yok eğer evet bu ayetlere baktığımızda herşeyin olduğu çıkıyor ortaya diyorsanız sizin iki seçiminiz var demektir, ya bu ayetlere güvenip inanacak ve aklınızı kullanacaksınız, yada sizin daha önce dinlediklerinize, öğrendiklerinize ve güvendiklerinize inanacaksınız seçim sizin. Bakın ben benim söylediklerime inanın demiyorum dikkat edin sizi Kuranı anlamaya ve anlayarak düşünmeye davet ediyorum. Bakın Allah ne diyor ayetinde
(Nisa Suresi 82. ayet; Kuran'ı, iyice okuyup düşünmüyorlar mı?)
Demekki Kuranı okuyup düşündüğünüzde anlaşılıyormuş ki Allah böyle söylüyor, tabi kuranın anası olan Muhkem ayetlerden bahsediyoruz.
İnşallah fydalı olmuşumdur, amacım kafanızı karıştırmak değil, karışmış kafanızı kuran ışığında DURULTMAKTIR. SAYGILARIMLA |