Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2009, 09:20   Mesaj No:24

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.129
Konular: 553
Beğenildi:1073
Beğendi:246
Takdirleri:10620
Takdir Et:
Standart RE: 48.Haftanın Misafiri Haluk Gümüştabak

Haluk abi,sorularıma vermiş olduğun cevaplar geniş olmasına rağmen,yuvarlak cevaplar vermişsiniz.Kısa ve net cevap verirseniz daha anlaşılır olur diye düşünüyorum.
-Bugünkü örtünme(adına ister başörtüsü diyelim isterse başka bir şey) yani kadının saçlarının örtünmesine nasıl bakıyorsunuz?yani Kur'an'ın bir emri olarak mı yoksa gelenek olarak mı?
-Günümüzdeki hacc ritüellerini yani Kabeyi tavaf,ihram,şeytan taşlama gibi hareketleri şirk olarak mı yoksa yapılması gereken vecibe olarak mı görüyorsunuz?
-Peyggamberin insanlara bazı şeyleri yasaklaması,men etmesi (baba olarak çocuklarına,aile reisi olarak hanımlarına,devlet reisi olarak tabiyeti altındakilere,peygamber olarak müminlere bazı yasakler getirmesi) Kur'an'a aykırı mıdır?.Allah Rasulunun bazı şeyleri haram kılması ile Allahın haram kılması arasında fark yok mudur?.Bazı şeyleri haram-yasak kılması Peygamberin Allah'ın yetki alanına girmesi olarak mı görülmeli?.
-Kur'anı anlamaya çalışırken meallere bakara mı anlamaya çalışıyorsunuz yoksa Arapça'nın inceliklerini,Allah Rasulu zamanındaki Arap dili ve edebiyatını kavramaya ya da bilerek mi anlamaya çalışıyorsunuz?