RE: Kadının Hayızı konusunda ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM
Allah in selami üzerinize olsun.ben yeni üyenizim.hayiz ve nifaz üzere olan kadinin oruc daki durumunu arastirirken karsima ciktiniz.5 aydir bu konuyu arastiriyorum.bakmadigim kuran tefsiri ve meali kalmadi,günlerce uykusuz kaldim.aklim ikiye bölündü.tüm tefsir ve meallerde orucun her hali anlatiliyor.Allah yeminini bozanin,emzikli kadin ve hamile kadinin,karisi üzerinden haksiz yere yemin edenin tutacagi oruca kadar bildirmis.hac ve umrede yapilmasi ve yapilmamasi gerekenler.namaz icin gereken sartlar,abdestler konusunda ki inceliklere varincaya kadar bildirmistir.tövbe hasa sadece hayiz ve nifazi mi unuttu yani????Allah herseyin en iyisini bilendir.namazin sartlari:hadesten taharet,necasetten taharet,setri avret,istikbali kible,vakit,niyet. orucun sartlari:müslüman olmak,akilli olmak,niyet etmek,bunlar Kuran in icinde yazan sartlardir.sadece bunlara bakarak bile kadinin hangi hallerde oruc tutup tutamayacagini anlayabiliriz.uykusuz gecelerimin nihayetinde vardigim sonuc:kadinlar hayiz ve nifaz hallerinde oruc tutabilir.Allah akil vermis arastirin diye.bende arastirdim,amma velakin braz gec kaldim.ama zararin neresinden dönülürse kardir demis atalarimiz.acilisi bu sekilde yaptik vesselam.birsey daha televizyonda dini bir programda kadinlarin hayiz ve nifaz hallerinde oruc tutamayacagi Kuran da hangi ayette yazdigini sordular diyanetin bir hocasina,hocada Bakara Suresi 183.ayeti söyledi,amma o Ayette öyle birsey yazmiyor.bilenler bilir ne yazdigini.Oruc Ayetleri:Bakara:183,184,185,187,196.Nisa Suresi 92.Maide Suresi 89,95.Mücadele Suresi 4.Meryem Suresi 26.Ahzap Suresi 35.Tahrim Suresi 5.