Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Aralık 2009, 21:21   Mesaj No:9

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: VEKALETEN HACCA GİTME KONUSU VE KURAN.....

Sayın arkadaşım Kuran apaçık emirler zinciridir bu zincirin arasına asla başka baklalar ekleyemezsiniz. Daha açıkçası din ve iman adına yapılması gerekli konuları sınırlıyor ve kurala bağlıyor Rabbim. Kuranda yazılı olmayan bir konuda bu durumda din adına, iman adına zincirin baklasında yerini alamıyor. Örneğin siz bana namaz oruç ve haç ibadetlerini nasıl karşılaştırırsınız diyor ve bakın ne kadar güzel bilgiler veriyorsunuz?

(Bir ibadet için gerekli olan şart diğer ibadet için gerekli olmayabilir! Örneğin namaz için gerekli olan abdest, oruç için gerekli değildir. Ayrıca yine bir ibadetin ifası için gerekli olan şartlar diğer ibadet için gerekli olmayabilir! Mesela, oruç tutmamaya lazım olan hastalık hali, namaz kılmamaya neden değildir. Namaz ve oruç beden olarak yapılan ibadetler iken, hac ve zekât mal ile yapılan ibadetlerdir.)

Şimdi size sormak istiyorum bu yazdığınız bilgileri nereden aldınız? Elbette kurandan. Sizin mantığınızla yine size soruyorum. Oruç tutarken abdest almayı orucun şartları arasında yazmaz. Bana lütfen gösterir misiniz kurandan oruç tutmak için abdest almanın gereği yoktur diye bir ayet? Bu sorumu çoğaltabilirim ama mantığım izin vermiyor. Bundan dolayıdır ki ben Rabbin ayetleri üzerinde asla yorum yapmam apaçık sözlerine bakar ve emirleri uygularım. Açıklanmayan emredilmeyen hiçbir konuda ilaveler yaparak tertemiz suyu bulandırmam.

Sayın arkadaşım üçüncü sorunuz sizi yanlış düşündüğünüzü ve yanlış şeylere iman ettiğiniz konusunda bizzat uyarıyor. Siz kuranın öğretisi ile yola çıkmadığınız için zaten yanlış sorularla kendinizi muhatap ediyorsunuz. Bakın ne yazmışsınız?

(Düşünün bir, kadınız biri hem sağlık hem de maddi olarak yeterli durumda olsun. Bu kadına hac farzdır. Fakat bu kadın hac ibadetini yapmak için kendisine yoldaş olacak bir mahrem bulamadı diyelim. Bu kadın hac ibadetini nasıl yapacak öğrenebilir miyim? Bana böyle bir durumda hac ibadetinin nasıl yapılacağına dair bir ayet sunabilir misiniz?)

İşte bende size soruyorum kadın yalnız başına ya da akrabaları ya da dostları ile hacca gidemeyeceğini size kim söyledi? Kuran mı verdi bu hükmü? Bana sorduğunuz soruyu şimdi ben size soruyorum. Hani bana sormuştunuz hacca vekâleten gidemeyeceğine dair bir ayet örneği verin demiştiniz. Şimdi size soruyorum. Evlenmemiş bir kadın ya da kocası ölmüş maddi durumu yerinde bir kadın akrabaları, dostları, anne baba ya da güvendiği insanlarla birlikte hacca gidemez diye kurandan bir ayet gösterir misiniz? Rabbim in bunu yasakladığını nereden çıkardınız? Elbette ben biliyorum ama birde sizden duymak isterim.

Dördüncü olarak yazdığınız ve İslam a ve kurana yaklaşımınızı gösteriyor bakın ne söylüyorsunuz hatırlayalım.

(Siz vekâleten hac yapılamayacağına dair bir tane rivayet getirebilir misiniz bana? Vekâleten hac yapılabileceğine dair onca rivayet varken, yapılamayacağına dair rivayetin olmaması size de düşündürücü gelmiyor mu?)

Sayın arkadaşım din rivayetlere göre yaşanmaz. Din kurana göre yaşanır. Rabbim yalnız hüküm veren benim sakın emin olmadığınız bilginin ardına düşmeyin diyorsa benim imanımın temel direği Kuran dır, rivayetler değil. Ayrıca ona uyan onu destekleyen tüm bilgilerdir. Siz eğer onca rivayetlerin peşinden gidiyorsanız zaten size kuranı ve onun gösterdiği yolu anlatamam. Selametle.