Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2009, 12:49   Mesaj No:12

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: VEKALETEN HACCA GİTME KONUSU VE KURAN.....

[size=medium]Sayın arkadaşım siz benim yazdığım cevabı hiç anlamamışsınız ve tıpkı kurandan yaptığınız yöntemde olduğu gibi sözlerimin içinden kelimeleri cımbızla seçmişsiniz. Ben kuran bir kimya yada fizik kitabı değildir dedim. Din iman adına her konuda bilgi olduğunu rabbim söylüyor dedim. Dikkat edin Allah her konuda nice örnekleri değişik ifadelerle verdimki anlayasınız sözünü iman adına, yaşamamız hayatımızın düzeni adına herşey var diyor demiştim. Kuranı bir rehber olarak güneş olarak gönderdim diyorsa rahman, burada iman adına herşey var demektir, eksik asla olmaz. Elimizdeki kitap nasıl ibadet edeceğimizi en ince noktasına kadar yazıyorsa, mirasımızı nasıl paylaştırmamızı anlatıyorsa, kimlerle evlenip evlenemiyeceğimiz konusunda açıklama yapıyorsa, toplum kuralları ve yaşam biçimimiz hakkında neler yapmamız gerektiğini bedenimizi korumamız için neleri içmememiz gerektiğinden bahsediyorsa, kadınların çocuklarını kaç ay emzirmesini dahi yazıyorsa kuranda demekki bizlerin iman ve yaşam düzenimiz hakkında herşey var demektir.

Yazdığınız ayetleri kuranın bütünlüğünde değerlendiriniz lütfen. Rahman elçisine topluma kuranla hükmetme görevi verdiğini ve onun dışına çıkarsa onun şah damarını keseceği tehdidinde bulunduğunuda peygamberimize uyulmanın kurana uymak olduğunu ozaman anlayacaksınız. Her iman edenin görevi kuranı tebliğ etmektir. Peygamberimiz onlarca ayetinde benim görevim bana vahyedilen kuranı tebliğ etmektir sözlerini bir kenara bırakıyorda diğer sözlere anlamlar yüklüyorsanız bu sizin inancınızdır sizi bağlar. Kuranı bütünlüğünden uzaklaştırırsanız anlamıda değişir. Elbette siz istediğinize iman etmekte özgürsünüz. Buna kimse karışamaz çünkü hesabı siz vereceksiniz. Sizin yönteminizi hakkında size bir örnek vermiştim ama ondan bahsetmemişsiniz. Bana kuranda vekaleten hac yapılamaz diye yazmıyor dediğinizde bende size oruçlu iken abdestli olmayın diyede yazmıyor, ozaman oruçlu iken abdestli olmalıyız diyenlere inanmamızmı gerekir demiştim? Sizin yönteminizle cevap verisek evet dememiz gerekecek, yada buna benzer size birçok soru çıkarabilirim. Demekki bu yöntem dini bulandırmaktan öte bir işe yaramıyormuş. Sanırım bu konuda her şeyi söyledik siz aynı şeyleri söylemeye devam edeceksiniz bunu devam ettirmenin anlamıda kalmayacak. Bu konuşmamızı rabbin yöntemiyle sonlandıralım. Bakın Rabbim ne diyor?

Şura suresi 10. ayet: Herhangi bir şeyde ihtilafa düştüğünüzde onun hükmü Allah'a bırakılır. İşte budur Rabbim olan Allah! Yalnız O'na güvenip dayadım; yalnız O'na yönelirim ben.

Tartıştığımız konu hakkında aynı şeyleri söylememizin bir anlamı olmadığını düşünüyorum ve diyorum ki tartıştığımız konunun hükmünü Rabbim e bırakıyorum. Mahşerde hesap günü tartıştığımız bu konu hakkında rabbim hükmünü verecektir. Ona boynumuz kıldan ince. Son olarak bir ayeti hatırlatmak istiyorum size, sanırım düşünen bu ayetten çok şeyler çıkaracaktır. SAYGILARIMLA

Ali imran suresi105. ayet; Kendilerine açık-seçik kanıtlar geldikten sonra, çekişmeye girip fırkalar halinde parçalananlar gibi olmayın. Böyle olanlar için çok büyük bir azap vardır.

[/size]
Alıntı ile Cevapla