Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2010, 00:23   Mesaj No:56

medinelii

Medineweb Sadık Üyesi
medinelii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:medinelii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1808
Üyelik T.: 11 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Konular: 89
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Sahabe ve tabiun nesline Emevi ve Abbasi yönetimlerinin uygulamış oldukları Zulüm neticesinde ezilen sınıfların oluşturduğu bir hayat tarzı olan ZÜHD günümüz ismi ile Tasavvufi hareket doğmuştur.Bu hareketin öncüleri Hasan el basri, üveys el karani, said bin el müseyyeb,said bin cübeyr,habib el acemi vs bu saymış olduğum zatlar arasında İmam Ali'den sonra Hasan el basri Mistik mevkiyi temsil etmektedir .
Arapçılığa karşı aklı esas alan bir ekoldür İmamı Azam Ebu Hanife örnektir.

Zühd'ün çıkış noktasını çok iyi anlamak ve analiz etmek isteyen tüm kardeşlerime Hasan el basrinin Zalim yönetim ve kişiliklere karşı duruşu örnek olabilmelidir..

Bu kadar kısaca bilgi vereyim ama Hasan el basri'nin yaşamış olduğu ZÜHD hayatını tasavvuf ehlinin kesinlikle okuması gerektiği kanaatindeyim...
tasavvufa ilgim var fakat tasavvuf ehli değilim.olabilmem için ççççççççokk fırın ekmek yemem lazım önerinizi dikkate alıcam sordugunuzdan bu yana bi çok bilgi edindim zaten. teşekkurler abim. Hasan bAsri hazretlerinin karakter ve kişilik yapısını okumştum en son, buna karşın tasavvuftaki öneminide yabana atmamak lazım, fakat onunla ilgili çok detaylı okumamıştım.
skr bilmiş olduk, saolun.