RE: Kuran`da tekrar
Vaktiyle gündüzünü bir işyerinde çalışarak boş vakitleri ve geceleride Kur’an okuyan bir genç varmış, ailesi geceleri 7-8 saat Kur’an okuyan gençden sosyal hayatı olmadığından şikayetçiymiş. Doğruca sözünü dinler umuduyla gencin sohbetlerine katıldığı hocasına gitmişler.- Hocam, evladımız kendini iş ve dine adadı, normal bir çocuk değil sürekli Kur’an okuyor. Bazen geceleri Kur’an ı hatmettiği oluyor demişler.Ve hocasından ricada bulunup (güya hocası normale döndürsün diye) ısrarcı olmasını istemişler.Hocasıda genci bana gönderin demiş. Hocası gencin çok kuran okuduğundan değilde bukadar sürede Kur’an ı düzgün okuyamıyacağından dolayı çağırmış aslında.Genc yanına gelip hoş beş den sonra.- Evladım, bu gece Kur’an okuduğunda senin yanında ben varmışımda seni yüzünden takip ediyormuşum gibi davranabilirmisin ? genç de tabi hocam deyip yarın buluşuruz diye ayrılmışlar. Ertesi gün.- Evladım, ne yaptın dün gece ?- Hocam siz yanımdaymış gibi okuyunca anca 5 cüz (100 sayfa) okuyabildim demiş.Hocasıda peki bu gece yanında 4 büyük halife açmışlar Kur’an ı seni takip ediyorlar. Yapabilirmisin ?Gene genc tabi hocam demiş. yarın buluşuruz diye ayrılmışlar. Ertesi gün.- Evladım, ne yaptın dün gece ?- Hocam halifeler yanımdaymış gibi okuyunca çok zorlandım. Terler su oldu aktı. Onların yanımda olmasını düşünmek bile hayatımın en tuhaf manalaı anları oldu.Anca 2 cüz (40 sayfa) okuyabildim demiş.Hocasıda peki bu gece yanında 4 büyük halife, tüm ashab-ı Güzin ve Peygamber (S.A.V) açmışlar Kur’an ı seni takip ediyorlar. Yapabilirmisin ?Gene genc tabi hocam demiş. yarın buluşuruz diye ayrılmışlar. Ertesi gün- Evladım, nasıl geçti dün gece ?- Hocam , inanın hayatımın en şuurlu gecesini yaşadım. Terler su oldu aktı. 2 kere boy abdesti aldım.Mealli Kur’an ı Kerimden önce okuyacağım yerlerin mealine baktım sonra okudum.Gözlerim yaş oldu aktı Anca 10 sayfa okuyabildim demiş.Hocasıda peki bu gece Rabbimin seni Cennetine kabul ettiğini hayal et, Rabbimin huzurunda, Rasulullah orda, Ashab orda…. Yapabilirmisin ? Ertesi gün,- Evladım, nasıl geçti dün gece ? Gencin gözleri ağladığından belli kıpkırmızıdır.- Hocam , Önce Tefsiri açtım Uzun uzun rabbimin kelamını inceledim ardından…- Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1- Hamd* Alemlerin Rabbinedir.
2- Rahman ve Rahimdir.
3- Din gününün malikidir.
4- Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Senden yardım dileriz. - Bu ayeti diyemedim hocam, dilim varmadı ağladım ağladım… işyerinde malı satmak için yaptıklarım, rızkımı verenim patronummuş gibi yaptıklarım, Haşa senin kanunlarına itibar etmiyorum dergibi başka kanunlara uyduğum…. Sonra tevbe ettim hocam. İste ondan sonra dilim açıldı okuyabildim bu ayeti…Dilim döndüğünce ve hatırladığım kadarıyla yazdım. Rabbim hatam varsa iyi niyetime istinaden affetsin. Kendisine layık kul, habibine layık ümmet eylesin. AMİN.
alıntı
|