12 Ocak 2010, 18:23
|
Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 1150 Üyelik T.:
01 Nisan 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
70 Konular:
8 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' Alıntı: Elife Üyemizden Alıntı
Hatice seni tanıdıgıma memnun oldum görevinin hakkını vermeni dilerim kardeşim inşAllah.. hukuk insanı olmak kolay degil çevremden biliyorum sorumlulugun çok fazla Allah herzaman seninle olsun sorularıma geçeyim
1-gaflete düşmemek için neler yapmalıyız?
2_Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir buyuruyor Efendimiz Asr- ı saadette yaşasaydınız hangi sahabenin yerinde olmak isterdiniz? niye?
3-Kur'an ı Kerim başlı başına bir mucize amenna...sizi en çok etkileyen sure ayet hangisi?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim Allah yar ve yardımcın olsun... | Amin,ecmain,insallah,Tesekkur ederim elife kardesim.
1.Gaflet perdesini yırtan en etkili şeyin de ölümü hatırlamak olduğu unutulmamalıdır. Onun için Efendimiz “Lezzetleri yakıp yıkan ölümü çokça zikredin.” buyurmuştur. Bu hadisi, ‘Dünyadan hiç lezzet almayın, her türlü zevkten kaçının.’ şeklinde anlamak yerine, ‘Bu yüzden gaflet perdesine bürünmeyin veya gaflet perdesini en etkili şekilde yırtan şey ölümü hatırlamaktır.’ şeklinde anlamak daha isabetlidir. Kısacası sadece dünya hayatına razı olunmamalıdır. Bu konu âyette şöyle dile getirilmektedir: “Bildikleri, sadece dünya hayatının dış görünüşüdür; ama ahiretten habersiz, gafildirler.” (Âl-i İmrân Sûresi, 3/7) Gaflete dalıp ahiret gününü ve Allah’ın huzuruna çıkmayı unutan kişilere o gün şöyle denilir: “Siz dünyada bugüne kavuşmayı nasıl unuttuysanız, Biz de sizi öylece unutacağız. Yeriniz ateştir ve sizin için yardımcılardan hiç kimse de yoktur.” (Casiye Sûresi, 45/34)
Sosyal bir varlık olduğumuz için çevremizde olup biten olaylara duyarsız kalmak da bir gaflettir. Akrabalarımızla ilişkilerimizden, dostlarımızın dert ve sevinçlerini paylaşmaya; yardıma muhtaç insanlara el uzatmaktan, savaş, tabiî afet vb. sebeplerle sıkıntıya düşenlere yardım etmeye; ülke kalkınmasına katkıda bulunmaktan, insanlığa, başta İslâm olmak üzere, her türlü güzelliği ulaştırmaya varıncaya kadar değişik meselelere duyarlı olmak kulluk vazifemiz ve gafletten kurtulmanın bir gereğidir. Zira Efendimiz'in ifadesiyle, “Müslümanların dertleriyle dertlenmeyen onlardan olmadığı” gibi, şu duyarlılıklar da Müslüman’ın Müslüman üzerindeki haklarındandır...
2.of off cok guzel bir soru....Sahebe olmayı hayalimden bile geçiremiyorum ama ben devesi Kasva olmaya razıyım..Kasva ki Allah Resulu vefat edince kabrinin başından ayrılmayıp orada ruhunu canını vermiş. Devede olan bu aşkı banada Rabbim nasib eylesinde Mescidin o yeşil kubbesini gördüğüm an alsın ruhumu inşaallah ...
3.Allahın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir(Maide suresi/44)
Bende cok tesekkur ediyorum kardesim...allah razi olsun zevkle cevap vermedim...Allaha emanet olun insAllah... |
| |