Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2010, 19:20   Mesaj No:17

kocaklar

Medineweb Üyesi
Durumu:kocaklar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1150
Üyelik T.: 01 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Konular: 8
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar''

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı
Hayatı nasıl bir renkte görüyorsunuz.
Mesela Albert Camus XVII. yüzyıl matematik çağı, XVIII. yüzyıl fizik çağı, XX. yüzyıl korku çağıdır diyor.
Elbetteki korku bir bilim değildir ama bilimin bir sonucudur, dolayısıyla XX. yüzyıl biliminin kendisidir diyebilirmiyiz.
Hayatın anlamı Allah'la güçlü ....Hayat dediğin,ALLAH İçin değilse,ne cıkar,kainat Önünde eğilse....İnsanoğlu, ruhi yapısı, yaratılış gayesi itibarıyla inanmak ihtiyacında olan bir varlıktır. Çünkü, Allahu Teala: "Ben insanları ve cinleri başka bir maksatla değil, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." buyurmaktadır. (Ez-Zariyat, 51/56)

Insanlığın öğretmeni de bizlere beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emretmiştir.
Ilim tahsil etmek, kadın-erkek her müslümana farzdır....“Bilgi müminin kaybolmuş malıdır. Onu bulduğu yerde alır.” Hadis-i Şerif....Allah’a yaklaştıran, tabiat nimetlerinden faydalandıran hayatı kolaylaştıran ve mutluluğa yol açan bütün ilim ve sanat dallarını farzı kifaye kıldığı içindir ki dinimiz, Allah‘ın kanunlarını ve bu ilahi kanunların açıklamalarını ihtiva eden Kur’an ve Hadis ilimlerini yücelttiği gibi Matematik, Fizik, Kimya ve Tıp gibi ilimleri de yüceltmiştir ki maddi bilimlerle yoğrulan ilim adamları için Fatır suresinin 28.nci Ayeti kerimesinde şöyle buyrulmuştur:“…Allah’tan sevgi ve saygı duyarak ancak alimler (bilgin) kulları korkar.”
Kur’an-ı Kerim’in Alak suresinin 6. ve 7. ayetlerinde “Gerçekten insan, kendisini, (Allah’ın eğitim ve öğretiminden) uzak gördüğü için azmıştır.” buyrularak imansızlığın ve her türlü ahlaksızlığın kaynağı olarak, eğitim ve öğretim yoksunluğunu göstermiştir.

Ya bilgin ol, ya öğrenen, ya da dinleyen veya (bilgiyi öğrenen ve öğretenleri) sevenlerden ol. Beşinci gruptan olma. Helak olursun.”

Ilim onemli ama hangi ilim...Allahin ilimleri onemlidir muhakkak...bu cagin korku cagimi baska birseymi simdi soz etmek istemiyorum...asla ve asla ama korku cagi degil...daha cok rezaletin,ciplakligin,dinsizligin,sirk ve kufre batmanin, yuzyilini yasiyoruz diyebilirim kisaca....Bilgiye ulaşım kolaylaştı, bilginin kullanımı serbestleşti. ... bir köşesinden isteyen, istediği zaman, istediği kapsamda bilgiye, çoğu da bedava olmak üzere kolaylıkla ulaşabiliyor. ...Hiçbir eksiğimiz yok diyebilirim bu acidan...peki ama niye alimler cikmiyor bu "muhtesem"yuzyilda...???

Kur’an’da ve Sünnet’te öğretildiği şekilde sürekli olarak da şöyle dua edelim:

“…Ey ilmi sonsuz olan Rabbim! Benim ilmimi artır.”

“Allah’ım! Bana öğrettiklerinle beni faydalandır. Bana fayda sağlayacak ilim ver. Ilmimi artır. Allah’ım! Faydalı olmayan ilimden Sana sığınırım.”

Soru icin tesekkur...allah hepimizin ilmin artirsin insAllah...