Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2010, 13:05   Mesaj No:5

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Nisa suresi 3. Ayeti nasıl anlamalıyız?

Değerli yitiksevda kardeşim yazdığınız cümle çok ama çok hoşuma gitti. İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum, ama her nedense çok tepki görüyorum. Bakın ne yazmışsınız?( Haluk abim Kurandan anladığınızı bizimle paylaştığınız ….) Ben kurandan anladığımı yazıyorum, asla hiçbir sözün etkisinde kalmadan. Çünkü Rabbim bu yolu öneriyor. Ne diyordu ayetleri okuyun, düşünün, aklınızla doğruyu bulun. Bu kitap sizlere rehber olsun diye indirildi. Düşünün Allah sizlere rehber kuran diyor, birileri çıkıyor orada her şey yok diyor. Ben bu mantığı anlayamıyorum. Allah sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim dedikten sonra, nasıl olurda başka kitaplardan hesaba çeker. Madem Rabbim imtihanımızı bu kitaptan yapacak bende onu anlamaya çalışıyorum.

Değerli Dua dilencisi rumuzlu kardeşim, günümüzde bazı erkeklerin eşlerine baskı ya da kendisine sunulan bir nimet gibi gösterilmesi Kuranı ne kadınlarımızın nede erkeklerimizin bilmemesi ve anlamamasından kaynaklanıyor. Bizler dini kurandan değil birilerinin öğretisinden öğrenirsek neyin gerçek, doğru olduğunu asla anlayamayız. Bu tür sitelerin çok faydaları var, birbirimizle bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Aracı olanlar sebep olanlardan Allah razı olsun. Yazdığım yazı benim kurandan anladığımdır. Ben Rabbin asla birden fazla evlenmeyi önermediğini, hatta asla adaleti sağlayamayacağımızı söylediğini gördükten sonra, bizlerin çok eşlilikten uzak kalmamız gerektiğini anladım. Bu ayetlerin ilk muhataplarını düşünün, o devrin toplumunun tümü çok evli. Bu durumda onlara güzelce aklın yoluyla anlatmayıp, sert bir şekilde artık yalnız bir kadınla evlenin deyip kestirip atsa, sanırım peygamberimiz bu dini o topluma hiç anlatamazdı. Yine köleliği düşünün, o devrin toplumunun vazgeçilmez bir olgusuydu, hatırlayın kuranı nasıl yavaş yavaş vazgeçirdi ve hiç kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığını anlatıp, köleliğin doğru olmadığı alıştırıldı topluma. Peygamberimize bile bundan sonra çok istesen bile evlenmen haramdır dendi. Hâlbuki ona özel izin verilebilirdi, ama buna da son verildi.

Değerli kardeşim tüm bunları toplum kurandan öğrenmediği için ne yazık ki kurana uymayan uydurma hadisleri din gibi görenler, nefsine yenik düşenlerdir. Çok eşliliği kendine hak görenlerin hepsi nefsin esiri olanlardır. İmtihanımızın nefsimizden yapıldığını hiç unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Sorunuza gelince, sorunuzda acaba bunu yapan insanlar dinden çıkmış oluyorlar mı demişsiniz. Dinden çıkmanın kolay olacağını düşünmüyorum ama bunun cezasının karşılığını yalnız RABBİM BİLİR. Bunun bir suç olduğundan hiç şüphem yok. Kuranda bir ayeti hatırlayın anlatmak istediğimi daha çok anlayacaksınız. Bakın Rabbim ne diyor başka bir eş almak isteyenlere? Dikkat edin burada eşiniz varken bir eş daha almaktan bahsetmiyor, böyle bir izin vermiyor, tam tersine eşini boşayıp başka eş almaktan bahsederken, bunu yapmanın bile ne kadar yanlış olduğu bakın hangi sözlerle anlatılıyor.

(Nisa 20; Bir zevcenin yerine başka bir zevce almak istemişseniz onlardan birine yükler dolusu mal vermiş olsanız da o maldan hiçbir şeyi geri almayın. İftira ederek, açık bir günah işleyerek mi geri alacaksınız onu? 21; Hem o malı nasıl alırsınız ki? Daha önce birbirinizle derinden derine kaynaşmıştınız. Ve onlar sizden çok sağlam bir söz de almışlardı.)

Yukarıdaki ayeti okuyan bir insan Rabbin, bırakın birçok eş almaya izin vermesini kendi eşini bile boşayıp yerine başka eş almayı hoş karşılamıyor. Aklı birazcık olan bunları anlayacaktır, olmayana da istediğiniz kadar anlatın anlamayacaktır. İnşallah faydalı olmuşumdur. Selametle kalın SAYGILARIMLA Haluk Gümüştabak

NOT: Yazdığım yazılara cevap almak için abone olmama rağmen meylime uyarı gelmiyor, sanırım bir sorun var. Cevapları ben kendi kontrollerimde görüyorum onun için cevap vermekte geç kalıyorum. İlgilenilirse sevinirim