RE: KUR'ANDA GEÇEN HİKMET SÖZÜNDEN NE ANLAMALIYIZ? Sayın Nur nikli arkadaşım gerçektende yazı içinde çok fazla olmasada sizin söylediğiniz, peygamberimizin hüküm koyma ve şefaat yekisinin olmadığını söylemem, yazının sonunda yorum yapmadığım sözlerimle çelişmiş. Çok haklısınız uyarınız için teşekkür ederim. Burada sanırım ayetlerden etkilenerek söylenen sözlerin uyumsuzluğuna örnek vermişim ama sonundaki sözlerimle uyum sağlamamış.
Yazımın uzunluğuna gelince, konuyu daha iyi anlatabilmek için daha çok detay vermem gerektiğini düşündüğüm içindir. Birkaç parçaya böldüğümde konu bölünebilir diğer kısımlar okunmayabilir korkusuyla bölmüyorum. Okumak isteyen bölündüğünde okuyorsa bir bütün halindede okuyur diye düşünüyorum.
Elife rumuzlu arkadaşımında yazdıklarına katılıyorum. Yazdıkları anlamlar Kur'anda geçen hikmet sözcüğünün karşılıklarıdır, gerçekten birçok anlamda kullanılmıştır. Benimde yazımda anlatmak istediğim bu sözcüğün anlamı dışında manalar vermemek gerektiğini anlatmak adınadır. SAYGILARIMLA Halukgta |