Biz nerede hata yaptık evet nerede diyor ve kendi iç dünyama daldım değerli aysel kardeşim değerlerimizi birer birer öldürüyoruz duyarsızlaşıyoruz sanırım kendimizi aşamıyoruz kendimizde takılmışız geçen gün esmaül hüsnalardan bir tanesinin anlamını detaylı açıklamasının sohbetini dinledim yanlış hatırlamıyorsam 45 dakikaydı düşündüm ve dedim ki Allahım kendimizi aşıp sorunlarımızı aşıp Seni hakkıyla yaşayamıyorum yaşıyorum görünüşte ama ruhuma senin haber verdiklerini sindirememişim yada sindirmişde yeterli yapamamışım cüz cüz Kuran okumak güzel ama hayatımıza geçirmek daha güzel bize haber verilene sarılmak yaşamak daha güzel daha hayırlı hem bizim için hemde çevremiz için hal diliyle yaşamak ,dilde nasihattan daha güzel ve hayırlı bir yerden başlamak gerek .Paylaşımın bana Peygamber efendimizin bir hadisi şerifini hatırlattı can
Ebu Hüreyreden (Radıyallahu anh ) rivayet ediliyor:Resulullah (Sallahu aleyhi vessellem ) "Yüce Allah c.c. şöyle buyuruyor ben kulumun bana olan zannının yanındayım ( yani ,kuluma onun zannına göre muamele yaparım ) Kulum beni andığı zaman ben muhakkak onunla beraber bulunurum .O beni gönlünde gizlice zikrederse ,bende onu bu süretle nefsimde ( yani Zatım da ) zikrederim .Eğer o beni bir cemaat içinde zikrederse ,bende onu bu cemaatten daha hayırlı bir cemiyet içinde anarım .Kulum bana bir karış yaklaşırsa ,ben ona bir kulaç yaklaşırım O bana yürüyerek gelirse ,ben ona koşarak gelirim"
Bizler yürümeyi başarırsak Mevlam bizleri tutup kaldıracak silkinmek gerek ciddi manada..Allah c.c. razı olsun her iki cihanda aziz olasın can insAllah...