Re: Nur suresi 31. Ayette geçen süslerini/ziynetlerini sözlerinden ne anlamalıyız? Mevlüt Kardeşim bana şöyle bir soru sormuşsunuz. ( Haluk abime şunu sorayım kendi deyiminizle diyorsunuz ki Kurandan benim anladığım o zaman herkes benim anladığım derse Kuranın bütünlük esasını nasıl sağlayacağız ?)
Burada bu sözü söylememdeki amacım Rabbim ayetlerinde bizlere okuduğumuzda ayetler için nasıl bir yol izleyin diyordu?
( Hâlâ düşünmüyor musunuz?", Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz, Öğüt alan yok mudur, Yemin olsun ki, biz, Kuran'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var, Ayetleri size açık-seçik bildiriyoruz ki, aklınızı işletebilesiniz. Allah, ayetleri size işte böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz. )
Ben bunu yapıyorum açık ve samiyetimle söylüyorum bunu. Ayeti okuyor kur'an bütünlüğünde düşünüyorum. Elbette bunu yaparken hata yapma riskim olacaktır. Bende bu yapacağım hatamdan dolayı başkasını yanıltmamak ve onu yanlışlarıma ortak etmemek için, ben ayetten bunu anladım diyorum. Ayrıca sizlerde okuyun ve düşünün diyede her zaman öğüt vermişimdir. Bu sözlerimle aslında yapacağım hatalarımın başkası tarafından hiç kuşku duymadan inanılması, yapılması değil araştırılıp öyle kabul edilmesi için yapıyorum, daha açıkcası yapabileceğim hatalarımı başkalarının tekrarından doğacak günahları yüklenmek istemiyorum da onun için benim anladığım diyorum.
İnşallah anlatabilmişimdir. En çok korktuğum ama günümüzde bırakın korkmayı akıllarına bile getirmedikleri, rabbim emretmediği, hüküm vermediği birçok konuları sanki allah emretmiş gibi topluma anlatıp onları yanlış yönlendirmektir. Rabbim affetsin, ve kur'an ışığıyla cümlemizi nurlandırsın inşallah. Selametle. Halukgta |