Re: Nur suresi 31. Ayette geçen süslerini/ziynetlerini sözlerinden ne anlamalıyız? Değerli Mevlüt kardeşim Peygamberimizi devre dışı bırakalım diyen zaten Müslüman olamaz. Anlatmak istediğimi anlatamadığım için inanın çok üzülüyorum. Hem hadislere inanalım diyoruz hem de yine hadisler içinde peygamberimizin bizlerin dikkatini çekmesini bir kenara bırakıyoruz. Peygamberimiz benim sözüm olup olmadığını kur’an ile karşılaştırın demesi sizce ne anlama geliyor? Bu sözden her söylenene inanın anlamımı çıkıyor? Elbette hayır. Peki, ne demek istiyor Allah elçisi bizlere? Ben sizleri kur’an ile uyarma görevi aldım, sizlere bunun dışında hiçbir şey söylemedim. Onun için her söylenene kanmayın dikkatli olun diyor. Ben de diyorum ki her söylenene inanmıyorum, hadisleri kur’an süzgecinden geçirdikten sonra kabul ediyorum. Sizce ben sünneti inkâr mı ediyorum, yoksa peygamberimizin söylediği yolumu takip ediyorum? Ya da peygamberimiz üzerinden uydurulan gerçek hadislerle hurafeleri ayırmaya mı çalışıyorum? Bunun cevabını sanırım Rabbim in huzurunda çok açık göreceğiz. Ben hiçbir âlimin söylediklerine inanmayalım da demiyorum. Çünkü onların içinde ilaveler, hurafeler her şeyin olması mümkün. Gerçekten bizlere ulaşan sözlerin O Âlim insanlara ait olduğu dahi belli değil. Her mezhebe bakıyoruz aynı kişiye ait değişik hadisler, sizce aynı kişi aynı konuda değişik söz söyler mi? Peygamberimizin veda hutbesini hatırlayınız, yaklaşık yüz bin kişiye hitap ettiği söylenir. Günümüzde bu kadar kalabalığın karşısında hitap eden peygamberimizin veda hutbesi günümüze yedi değişik şekilde ulaşmıştır. Sizce buradan çıkarılacak dersler yok mu? Lütfen düşünün kendi tarihi bilgilerimizin yani 100 yıl öncesinden gelen bilgilerin bile birçoğunun yanlış aktarıldığını yeni fark ediyoruz, ortaya çıkıyor. Düşünelim yüz yıl için bunları görüyorsak 1400 yıl öncesinden bizlere ulaştırılan bilgileri nasıl kontrol etme gereği duymadan din ve iman adına kabul ederde iman ederiz? Bir yazım vardı peygamberimizin görev ve yetkisi ile ilgili lütfen o kısmı sizden rica ediyorum sakin bir şekilde tekrar okuyunuz. Görevi veren bizler değiliz Yüceler yücesi Rabbim, bizlere düşen bunu anlamaktır, zaten rahmanda çok açık elçisinin yetkisini kur’anda yazmış. Yazının linki aşağıda. Selam ve saygılarımla Halukgta |