Re: Nur suresi 31. Ayette geçen süslerini/ziynetlerini sözlerinden ne anlamalıyız? Sayın Elif bana şöyle bir cevap yazmışsınız.
( bu alıntı yapmış olduğum yerde durakladım açıkçası... Sizce Kuranda edep yok mudur? Her yerin bir usulü vardır Mescitte kendini neye gösterecek insan ?)
Önce şunu söylemeliyim ki ne yazık ki bizler Rabbin ne söylediğini anlamaya çalışmak yerine beşerin sözlerini ön plana çıkarır olmuşuz. Kimin nerede ne şekilde hareket edeceğini söyleyen ben değilim ki sözümden durakladınız. Ben kafamdan bir söz ya da bilgi eklemiyorum ki şaşırasınız. Siz süs dediğinizde aklınıza ne geliyor orasını bilmem. Sanırım sağını solunu açmak gelmese gerek. Bakın ben söylemiyorum Yüceler yücesi rabbim ne söylüyor ve siz bu sözlerle kendi söylediklerinizi karşılaştırınız tekrar lütfen. Yanlız apaçık sözler duruken yanlış sözlerin peşinden gitmek ne kadar doğru olur yorum ve karar elbette sizin.
Araf 31: Ey âdemoğulları! Tüm mescitlerde süslü, güzel giysilerinizi kuşanın. Yiyin, için fakat israf etmeyin. Allah israf edenleri sevmez.
Araf 32: De ki: "Allah'ın, kulları için çıkardığı süsü, güzel ve tatlı rızıkları kim haram etmiş?" De ki: "Dünya hayatında inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindirler." Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyor.
Araf 26: Ey âdemoğulları! Size, çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik. Ama takva giysisi en hayırlısıdır. İşte bu, Allah'ın ayetlerindendir. Düşünüp öğüt almaları umuluyor.
Yukarıdaki sözler benim değil, Rahmanın sözleri. Süslenmek açık saçık giyinmek değildir. Bu sözleri kendi nefsinizde tekrar değerlendiriniz, çünkü herkez kendisinden sorumludur.
Selametle. halukgta |