Re: Nur suresi 31. Ayette geçen süslerini/ziynetlerini sözlerinden ne anlamalıyız? Sayın Elif kardeşim yakındığınız konular hakkında çok haklısınız, birisi ak diyor diğeri kara. Onun içindir ki bizler önce Rabbin rehber olsun diye indirdiği kur’ana bakmak ve düşünün akledin anlayacaksınız dediği yoldan gitmeliyiz ki, en az hata yapalım. Ne yazık ki İslam dini öyle bir bölünmüş ve insanların nefislerinde yönlendirilmiş ki, hiç affedilmeyecek durumlarla karşı karşıya kalmışız hepimiz.
Şu sözlerinizi önce tekrar hatırlatmak istiyorum.
(Keşke, abdest alınan yerleri tek tek yazan, kurban edilecek hayvanların isimlerini tek tek veren, içkinin, yalanın, zinanın, faizin, çocuklara ve yetim kadınlara yapılan zulmün günah olduğunu defalarca emreden Yüce Allah'ım, bu konuda kapatılması gereken yerleri tek tek yazsaydı da üstünde yıllardır dönen bu tartışma sona erse idi.)
Bu sözleriniz üzerine birkaç söz söylemek istiyorum. Siz bizlere öğretilenleri kur’anda bulamadığınızda, keşke onlarda yazsaydı diyorsunuz. Sorumlu olmadığımız bir şey neden yazılsın? Lütfen birde bu mantıkla düşünür müsünüz? Lütfen iyice düşünün Rabbim sizleri ilgilendiren her konuda nice örnekleri değişik ifadelerle verdim diyor, ama siz diyorsunuz ki açık kalan yerleri saysaydı iyi olurdu. Rabbim istemediği şeyi neden yazsın. Yapılması istenen şeyler kur’anda vardır diğerleri değil. Bakın daha önce peygamberimizin bir hadisi ni yazmıştım tekrar hatırlatmak isterim tamda konumuzla ilgili. Allah bazı farizalar vazetmiştir, onları aşmayın. Bazı hadler koymuştur, onlara yaklaşmayın. Bazı şeyleri haram kılmıştır, onları yapmayın. Bazı şeyleri de unutmaksızın size rahmet olması için hatırlatmamıştır, onları da araştırmayın.
Mahmud Ebu Reyye, Muhammedi Sünnetin Aydınlatılması, sayfa 403
Bakın Allah ın elçisi nasıl uyarıyor bizleri. Allah bazı konuları açıkca söylemiş sınırlar koymuş onları aşmayın diyor. Bazı konuları açıkca haram diyerek yasaklamıştır bunlardan sakının diyor. Çok dikkat edelim şu söze. Bazı şeyleri de unutmaksızın bizlere rahmet olsun diye hatırlatmamıştır diyor. Çok ilginçtir onları da araştırmayın diyor. Doğrusu bu sözler sizin sorularınıza cevap veriyor.
Herkez inancını kendisi yaşayacaktır, çünkü hesabını Herkez kendisi verecek. Bizlere düşen hiçbir etki altında kalmadan rabbin kelamını anlamaya çalışıp onu yaşamaktır. SAYGILARIMLA Halukgta |