Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2010, 00:56   Mesaj No:30

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Nur suresi 31. Ayette geçen süslerini/ziynetlerini sözlerinden ne anlamalıyız?

Yitik sevda kardeşim hüküm koyan tek kaynağın kur'an olduğunu bizzat rabbim söylüyor, ben söylemiyorum. Bu konuda okadar çok ayet varki. Hadisleri dine hüküm koyan değil hayatımıza geçirmekteki yardımcı unsur olarak almalıyız.

Gelelim sorunuza şu soruları sormuşsunuz.
( Öğlen ve İkindi namazlarının Kıraatının sessiz okunması Kuran'ın hangi ayetinde geçiyor ?)

( Namazın uzunluğu rükuda secdede ne söyleneceğini Kuranda varmı ?)

Bakın sorduğunuz bütün sorular geleneğin günümüze kadar uyguladıklarıdır. Şimdi size soruyorum o namazları evinizde kıldığınızda nasıl okuyorsunuz? Yada tersini düşünelim camide kılarken sesli okursa yanlış olur diyecek birisi varmı? Derse neye göre diyecek? İşte kendi yarattığımız bir konuyu kur'anda bulamadığımızda yaptıklarımızı adeta dinselleştirip kur'anda bulamadığımızda onu yeterli göremememizin etkisi.

Namaz konusuna gelince Allah namazla benden yardım isteyin der ayetinde. Rabbin huzuruna durduğunuzda ona sığınıp her derdinizi açabileceğiniz çıkmıyormu? Bizlere öğretilenleri okumadığımızda Rabbim kabul etmeyeceğini söyleyen bir Allahın kulu varmı? İmamı Azam Ebu Hanife nin hayatında aktarılan ve onun namaz kıldığı bazı örnekler anlatılır, okadar uzun secdelerden ve uzun namazlar kıldığı anlatılır. Bu örnek insan istediği kadar uzatıyorda bizler uzatıp kısalttığımızda olmaz diyecek kim var? İşte burada da aynı şeyi yapıyoruz. Bizlere öğretilenleri kur'anda bulamadığımızda demekki yanlız kur'an ile olmuyormuş deyip işin içinden çıkıyoruz. Elbette diğer bilgileri atalım demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Ben diyorumki Rabbim sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim, bu kitaptan sorumlusunuz diyorsa, asla ve asla bu kitabın hükümlerinden başka hiç bir hükümden sorumlu tutmaz. Ben Rabbin bu sözüne güveniyor ve bu yolda gidiyorum. SAYGILARIMLA Halukgta