Re: Ayetlerin nüzul sebebi neden kur'anda bahsedilmemiştir? Sayın Alimoğlu kardeşim Allah sizden razı olsun.
( tartışılan sünnet değil,sünnetin bize geliş orjinallığını korumuş mu değil mi dir. malum kizburaviler ortalıkta kaynıyor.)
İşte bende bunu söylüyorum. Peki doğruluğunu nasıl anlayacağız? Onu da kur’an ile elbette. Hangi aklı başında bir insan doğru bilgiyi kabul etmez? Yeter ki doğru bilgi olduğu kanıtlansın. Din ve iman konusunda hata yapmak telafisi mümkün olmayan yaralar açar.
Alınganlık konusuna gelince daha önce söylediğim gibi benim düşüncelerimi kabul etmesini hiç kimseden zaten beklemiyorum, hatta çok doğru söylüyorsun diyenlere bile açın kur’ana bakın ondan sonra inanın diyorum. Ben kimseye sözlerinin güzelce sunulmuş İslam a zehir enjekte ediyorsun demiyorum, çünkü böyle bir yetkiye sahip değilim. Burada üzüntümü dile getirmemin tek bir nedeni, karşımdakine duyduğum saygımdandır, beklemediğim bir tavırdır. Beni araştırın zehir zemberek küfür edenlere cevap bile vermem, ne demek istediğimi sanırım anlamışsınızdır. Selametle |