Alıntı:
armagan Üyemizden Alıntı
Alıntı: armagan Üyemizden Alıntı
Allah razı olsun
evet musa ve harun isimlerı gecıyor sanırım bı yanlıslık oldu ....
anlayısınız ııcın sımdıden tşk... | yok karısıklık olmamıs dıkkatlıce tekrar baktıgımda farkedebıldım
taha süresı :117- Bunun üzerine dedik ki: "Ey Adem, bu gerçekten sana ve eşine düşmandır; sakın sizi cennetten sürüp çıkarmasın, sonra mutsuz olursun."
121_Böylece ikisideondan yediler, hemen ardından ayıp yerleri kendilerine açılıverdi, üzerlerini cennet yapraklarından yamayıp-örtmeye başladılar. Adem, Rabbine karşı gelmiş oldu da şaşırıp-kaldı. |
Benim dikkat çekmek istediğim "Havva " ismi Kur'an'da isim olarak geçmez.Ayette "Adem'in eşi" olarak geçer.Konunun başlığı "Kur'an'da geçen isimler" değil mi?.Taha suresi veya başka surelerde isim olarak "havva" yok diyorum.Havva ismi rivayetlerde vardır.Biz Havva olarak biliriz,Hristiyanlar veya başkaları da "Ava" olarak bilir.Bilmem aradaki ince ayrıntıyı anlatabildim mi?.
Kur'an'da "Havva" isimi geçiyor demek farklıdır,(Ki geçmiyor)Adem'in eşinin adının Havva olduğunu söylemek farklıdır herhalde.
Şöyle dense daha makul olur gibi:Kur'an'da "Ademi'in eşi"nden kasıt Havva anamızdır.