Allah razı olsun...
Sence ölüm ile yaşam arasındaki fark nedir?
Yasamın bir sonu vardır ölümle sonuclanır ama ölümün sonunda sonsuz bır yasam cızgısı dogar insana suan yasıyoruz ama cok büyük bir uykudayız ölümle uyanacagız o gecıste sanırım tek degısen sey aldıgımız nefes olacak....
Peygamberimizn hangi kesiti sizi çok etkilemiştir?
HAZRET-I PEYGAMBERIN YÜKSEK TEVAZUSU
Peygamber efendimiz yaratıkların en şereflisidir okadar yüksek mertebesiyle beraber pek ziyade mütevazi idi fakirleri ve zayıflan daima okşar misafirlerinin altlarına kendi mübarek elbiselerini döşeyecek kadar ikramda bulunurdu bir meclise girince nerede boş yer bulursa orada oturmak ister bulunduğu meclislerde elbisesini toplu tutup etrafa yaymazdı bununla beraber bulunduğu meclislerde herkesten çok vakarını korurdu söze gerek görmedikçe susardı Gülmek gerekince tebessümle yetinirdi huzurlarında bulunanlar da son derece edebe riayet eder başlarını aşağıya eğerlerdi. Konuşurken seslerini yükseltmezlerdi gülmeleri de tebessümü aşmazdı peygamber Efendimiz acizlere yoksullara o kadar iltifat ve tevazu gösterdiği halde kendileri ile görüşmelerde bulunduğu hükümdarlara karşı asla küçüme göstermez risalet makamının ulviyetini korumadan hiç bir zaman geri durmazdı kayserlere Kisralara gönderdiği mektublannda daima mübarek ismini önce belirtirdi kendilerini hiç çekinmeden islam dinine davet ederdi kabul etmedikleri takdirde azaba uğrayacaklarını saltanatlarının ellerinden çıkacağını kendilerine açıkça duyururdu
İslami mevzularda İhtilaf edilmeli midir?
Rabbım ısteseydı herkesı aynı dusunce ve fıkır üzerınde toplardı ve sadece dınımızde degıl hıcbır konusda ihtilafa düsmezdık fakat bunu dılemedı ınsanları serbest bır dusunceye bıraktıbana görede bunun üzerıne ınsanların düsünce ayrılıgı uyumsuzlugu cok bormal ve dogaldır
İslam dininin özü nedir?
islam dının özü Allah'ın emır ve yasaklarında hareket ederken imanımızı korumaktır uzaması gereken bır konu aslında kısacada bu kadar
)
Muhasebenizi yapar msınız?
genelde sadece kendı muhasebemı yaparım zaten dıger ınsanların neler yaptıgfından cok bugun ben kendım ıcın ne yaptım dıye dusunurum bu benım dunya hayatıyla degıl ahırettekı hayatımın muhasebesıdır
Bu sorular karşısında ne kazandınız?
peygamber efendımız hakkında 2 satırda olsa bıseyler yazdım onu dusundum onu ıcımde hıssetım daha ne ıster kı bı insan
Beni nasıl eleştirirsinYeni (23)
sizi elestircem evet hemde cok elestırcem neden sızı tam tanımadıgım halde kendınızı elestırmemı ıstıyorsunuz nıye neden nıcın elestırıyım kı sızı görunun o ki cok ıyı bırısınız ayrıca mızah sayfasına cok takılıyosunuz sanırım eglencelı bırısınız
)