Re: Rabbim elçisine uyun derken ne anlatmak istiyor olabilir? Sayın Ercin gerçekten bir konuyu çok fazla üstünde durup aynı sözleri söylemenin doğru olmadığı kanısını bende taşıyorum. Bende sözlerinize cevap niteliğinde önce Rabbin ayetlerinden örnek verip, daha sonra fazla yorum yapmadan sizin sözlerinizi hatırlatacağım, bakalım bu sözlerinizi kur’an tastikliyor mu ona bakalım.
Kamer 17: Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var.
Kamer 22: Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var.
Kamer 32: Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var
Kamer 40: Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var.
Yukarıdaki sözleri Rabbim özellikle tekrarlıyor ve bakın ne diyor; Bu kur’anı öğüt ve ibret için kolaylaştırdım. Bakın daha başka neler söylüyor?
Aliimran 105: Kendilerine açık-seçik kanıtlar geldikten sonra, çekişmeye girip fırkalar halinde parçalananlar gibi olmayın. Böyle olanlar için çok büyük bir azap vardır
İbrahim 52 : İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir.
Nisa 28. Allah size hafiflik getirmek istiyor. Çünkü insan çok zayıf yaratılmıştır.
Nisa 174; Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik.
Bakar 286: Allah, kimseye gücünün ötesinde bir teklifte bulunmaz. Herkesin kazandığı yararına, yüklendiği günahı zararınadır…..
Yukarıdaki ayetler kur’anda kanıtların açık seçik olduğunu, kur’anın bizler için uyarıcı bir tebliğ olduğu akıl sahiplerinin düşünüp öğüt alabileceğini, rabbin bizlerin zayıf yaratıldığı için kolaylıklar getirdiğini, kur’anın kesin ve apaçık delil ve bizler için bir NUR olduğunu, rabbin bizlere gücünün üstünde bir yük yüklemeyeceğini anlatıyor. Daha sonrada bakın Zühruf suresi 44. ayette ise nereden sorumlu olduğumuzu söylüyor?
Zühruf 44: Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.
Sizce yüce Rabbim bizlere öğüt ve rehber olması için gönderdiğini söylediği bir kitabın muhkem ayetleri zor anlaşılır, herkesin anlayamayacağı bir kitap olur mu? Allah bu kitapta bahsetmediği, izah etmediği ayetlerin nerede ve kaç yılında nazil olduğunu söylemediyse, anlaşılması için birçok ilmi edebi bilgiye sahip olmamız gerekiyorsa neden yukarıdaki ayetleri bizlere indirsin de sonra hesaba çeksin? Aşağıdaki verilen düşünceyle ayetler ne kadar uyuşuyor çok fazla yorum yapmadan veriyorum. SAYGILARIMLA Halukgta
(ayetler ele alınırken iddia ettiğiniz fikirle alakasından ziyade nerede nazil olmuştur.mekki mi medeni mi bisetin kaçıncı yılında nazil olmuştur ibare nehy kipindemi nefy kipindemi inşai mi ihbari gibi bir çok detaya girmek lazım….) |