RE: Mümin ve Huşu
Sayın Elif Can Kardeşim Makalenizde Namaz Müminin Miracıdır demişsiniz
Benim anladığım Namazın müminin miracı olması,Miskini kalkındıran yetimi doyuran mazlumu koruyan,Mülk şirkine bulaşmadan infakı yapan bir namaz ancak müminin miracıdır .
Yoksa geleneksel bir anlamda iki eğil bir kalk tamamdır Allah'a kulluk yaptım görevimi yerine getirdim gönül rahatlığı ile işime döneyim de mizan hakk ve hukuk çiğnemeye devam edeyim anlayışı ile kılınan namaz sahibine fayda vermez yaptığı ibadet Mürai ibadetidir.Eğer Namaz kişiyi her tür fahşadan alıkoymuyorsa o namaz namaz değildir.
Günümüzde camiye gittiğimde saf tuttuğum kişiler ile namaz kılmak istemiyorum çünkü saff tuttuğum kişilere bakıyom sözde namaz cemaatini kaçırmayan ama namazdan sonra tefecilik yapan kişiler ile aynı saflarda cuma dışında elimden geldiğince namaz kılmamaya çalışırım çünkü onların yapmış oldukları bildiğim için o cemaatle kılınan namazdan haz alamıyorum. Çünkü benim Resulümün sırtını dayadığı safları sıkı tuttuğu kişilikler dosdoğru yaşayan ve yaşatmaya çalışanlar idi ben bunlar ile nasıl aynı safta namaz kılmayı içime sindireyim!
|