RE: 62. HAFTANIN MİSAFİRİ ''M.METİN ADIGÜZEL''
1-Metin kardeşim Yaşayan sünnetlermi önce gelir hadislermi?
2-İmam İbni teymiye, Ali Şeriati, Muhammed Aduh,Efgani ve benzeri alimlere leke çalan din mafyaları sizce ne kadar adil yaklaşım sergilemektedirler?
3-Hz Cüppeli ve Ergenekon hakkında düşünceleriniz?
Cevap 1- Sünnetlerle hadisler aynı değilmidir. İkiside (eğer uydurulmamışlarsa) aynı ehemmiyete sahiptir. Ancak özellikle söz ve eylem olarak ayıracak olursak, sünnetler daha ön plana çıkar. Çünkü eylemler konuşmalardan daha baskındır. Birde Hadis uydurmak sünnet uydurmaktan daha kolay olduğundan sünnetler bir derece daha önemli olabilir.
Cevap 2- Özellikle ibni teymiye ile ilgili küçük çaplı bir araştırma yapmıştım, medinewebe de yansıtmıştım. İnsanlar neden kötülerler bilmek istedim.
Ben İslam âlimlerini kötüleyen Müslümanların kimi niçin kötülediklerini bildiklerini sanmıyorum. Birileri tarafından yinelendiriliyorlar. Yeter ki bir kitapta olumsuz bir şey görsünler, hemen referans kabul ederler.
Mesela günümüz müslümanı, ibni teymiyeyi ve seyyid kutubu Necip Fazıla dayanarak kötüler, Ali Şeriatiyi Cübbeli Ahmet hocaya ve M.Şevket Eygi ye dayanarak kötüler. Yani kendisi araştırmaz, başkasının yorumunu alıp kullanır.
Cevap 3-Cübbeli medya konusunda sınırı unutmuş gibi. Olmaması gereken yerlerde bulunuyor ve konuşmaması gereken cümleler kullanıyor.
Ergenekon hakkında taaa 80–90 yıllarda bir içyapının var olduğunu seziyorduk. Ama bu yapının kimlerle nasıl ilişkileri var hepsi muamma.
Şöyle dersek, bir devrim yapıldıktan sonra en çok öne çıkan birkaç grup olur.
Mafya, asker, zenginler ve sivil yönetimin tepesinde dolaşanlar. Bu 4 grup birlikte çalışır ve yapılan değişikliği korumak adına çırpınırlar. Bu anlaşılabilir bir şey.
|