Re: 63.haftanın misafiri ''haluk gümüştabak''
Sayın Yitiksevda dostum, Allah tan başka kimseye kulluk edilmez çok doğru, hele hele Rabbin uyardığı şekliyle söyleyeyim; Sizi bana yaklaştıracağını söyleyen beşerin ardına düşerek, sakın onlara kulluk etmeyin diyerek bizleri uyarır. Sayın arkadaşım şu sözünüzü tam anlayamadım.
(Ülkemizde Allah'ın huzurunda eğilmeyen başlar onun huzurunda eğilir bu kula kulluk değilmidir ?)
Burada kimden bahsettiğinizi bilmiyorum. Eğer Atatürk ten bahsediyorsanız ona eğilen baş ona kulluk anlamında değil, geleneğin öğretisi saygıdandır. Kimisi kafasıyla selam verir, kimisi ellerini açar dua eder. Hiçbir zaman Atatürk e kulluk etmek anlamında bir öğreti yoktur olamazda zaten. Elbette onu kullanan ve yanlış emellerine alet eden guruplar vardır. Kulluğumuzun yalnız Rabbe oluşunu hep söyleriz ama sanırım genelde ağzımızda söz olarak kalır hep. Kula öyle kulluk ederiz ki neredeyse Rabbi unuturuz. Bu çok ama çok derin ve üzücü bir yaradır biz insanların içinde. Hele günümüzde edindiğimiz şefaatçileri düşündükçe çok üzülüyorum. Rabbin ayetlerini gören yok, okuyan yok, okusa de fark eden yok. Ne yazık ki Rabbin kelamı devre dışı kalmış da, haberimiz yok. Selametle Halukgta
NOT: Sayın arkadaşım ülkemizde Allah ın huzurunda eğilmeyen başlar onun huzurunda eğiliyor sözünüzü yanlış algıladıysam şimdiden özür diliyorum. |